Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Στην εποχή της πλήρους αποχαύνωσης απαντάμε με την θυσία στα Ομηρικά ΈπηΤα Έπη είναι γραμμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε η θυσία να είναι γλυκιά και με μία αίσθηση ηρωισμού που να μη δημιουργεί τρόμο. Ωθούν τον αναγνώστη ν’ αγαπά, να θαυμάζει τον Αχιλλέα και να ταυτίζεται μ’ αυτόν. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν το άτομο ζει σε μία κοινωνία οργανωμένη και συχνά του ζητούνται παραπάνω από όσα θέλει να δώσει.
 
Ο Αχιλλέας σηκώνει το σπαθί του εναντίον του αρχηγού του κι εκείνη την ώρα το σηκώνουν όλοι οι Έλληνες, που αντιλαμβάνονται την κλοπή του συστήματος. Ο Αχιλλέας είναι το τραγικό πρόσωπο της Ιλιάδας, αλλά όλοι ταυτίζονται μαζί του. Είναι τόσο τέλεια γραμμένα τα Έπη, που, ενώ οι άνθρωποι συνήθως ταυτίζονται με το νικητή ηγέτη, στο έργο αυτό ταυτίζονται με το νεκρό ήρωα. Ξέρουν από την αρχή ότι ο Αχιλλέας σκοτώνεται και σκιρτάει η καρδιά τους κάθε φορά που διαβάζουν τους λόγους του εναντίον του Αγαμέμνονα, εναντίον της εξουσίας, εναντίον του συστήματος. Σκιρτάει η καρδιά των Ελλήνων, όταν ο αγαπημένος τους ήρωας απειλεί να γκρεμίσει μόνος του —κι αυτό έχει σημασία— τις πύλες της Τροίας. Απειλεί Θεούς και δαίμονες και δε διστάζει να απειλήσει και τον Απόλλωνα, τον τρομερότερο των Θεών, που τον φοβούνται ακόμα κι οι Θεοί.

Αυτό είναι και το αποκορύφωμα του έργου, η απαρχή της θυσίας. Οι Έλληνες ταυτίζονται μ’ έναν ήρωα άφοβο για τον οποίο ξέρουν, όπως κι ο ίδιος ξέρει ότι θα νικηθεί από τον Υιό τού μεγάλου Θεού και δε φοβούνται το θάνατο. Ο θάνατος για τον Έλληνα είναι απειροελάχιστο κόστος για μία τέτοια στιγμή μεγαλείου κι αποθέωσης. Εδώ είναι το σπέρμα που δόθηκε από το Θεό κι έδειξε στους Έλληνες το δρόμο της δημοκρατίας. Σε ένα αυστηρό σύστημα πάντα θα βρεθεί ένας άνθρωπος να σηκώσει το ανάστημά του εναντίον της αδικίας και της εξουσίας. Η διαφορά όμως με τους άλλους λαούς είναι ότι θα τον εγκαταλείψουν στην τύχη του, θα τον αφήσουν να θυσιαστεί μόνος του, ενώ οι Έλληνες μ’ αυτήν την παιδεία θα ταυτιστούν με το μοναχικό άνθρωπο και θα του δώσουν τη δύναμή τους.

[...] Στην κοινωνία που είναι οργανωμένη, πάντα υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Αγαμέμνονας, ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας, αλλά κι ο Θερσίτης. Όλοι αυτοί έχουν το ρόλο τους στην επίτευξη του στόχου. Όλοι προσπαθούν, ο καθένας με τον τρόπο του. Όμως αυτό που μένει από την Ιλιάδα είναι ότι σ’ έναν αγώνα στον οποίο είναι αρχηγός ο Αγαμέμνονας, αγαπημένος ήρωας και τραγικό πρόσωπο είναι ο Αχιλλέας κι αυτός που δίνει στο τέλος τη νίκη είναι ο πανέξυπνος Οδυσσέας. Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει θεϊκή επέμβαση άμεση, όλοι, εφόσον κάθονται στα συμβούλια, έχουν τη δική τους άποψη και κρίνονται. Δεν υπάρχει το απόλυτα σωστό που το γνωρίζει κάποιος. Όλοι προσπαθούν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ο Οδυσσέας χαίρει της εκτίμησης όλων, χωρίς να μειονεκτεί σε γενναιότητα, λόγω της εξυπνάδας του. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο που συμμετέχει στην εκστρατεία, όλοι έχουν την ίδια άποψη για τον ήρωα. Στην κοινωνία της Βαβυλώνας ο βασιλιάς κι ο πρώτος της ιεραρχίας αξιωματικά είναι ο πιο έξυπνος κι ο πιο γενναίος. Ο Οδυσσέας χάνεται σ’ αυτήν την κοινωνία μέσα στα παρασκήνια, όπου συσκέπτονται οι μυστικοσύμβουλοι για να τιμάται ο βασιλιάς. Η Ιλιάδα μπορεί να βρίσκεται σ’ επίπεδο βασιλέων, αλλά κι εκεί υπάρχει ιεραρχία που, όταν καταπατάται αποφέροντας κέρδη, δείχνει το δρόμο προς την ελευθερία. Στην Ιλιάδα ο καθένας απολαμβάνει τις τιμές που του αντιστοιχούν, κανένας δεν μπορεί να κλέψει τη δόξα του άλλου.
Αποτέλεσμα εικόνας για αχιλλεας 
Εδώ ακριβώς δημιουργείται και η κύρια διαφορά μεταξύ Ιουδαίων και Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν μπορούν να κρατήσουν πνευματικά δικαιώματα για να κυβερνήσουν τους υπόλοιπους. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνία τύπου Βαβυλώνας. Είναι πάντα σε κατάσταση αμφισβήτησης. Ο Αγαμέμνονας δεν μπορεί να γίνει ούτε Φαραώ ούτε Ναβουχοδονόσωρ. Κάθε φορά που ένας Έλληνας ηγέτης, από τον Περικλή μέχρι σήμερα, υπερβαίνει την εξουσία, που είναι ανεκτή, οι υπόλοιποι θυμούνται τον Αχιλλέα. Όταν η παιδεία, που αποτυπώνεται στα κύτταρα του ανθρώπου, υποδεικνύει ότι κανένας δεν είναι αλάνθαστος, τότε αυτή η ίδια δημιουργεί χαρακτηριστικά. Αυτός είναι κι ο λόγος που ο λαός αυτός δεν έχτισε αυτοκρατορίες, παρά μόνον την πιο λαμπρή πόλη στον κόσμο.

Αν η Ιλιάδα χαρακτηρίζει την κοινωνία που συνθέτουν οι Έλληνες, η Οδύσσεια χαρακτηρίζει την προσωπική τους ζωή. Στην Οδύσσεια περιγράφεται η περιπέτεια ενός πανέξυπνου ανθρώπου, μέχρι να γυρίζει πίσω στην πατρίδα του. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι τεράστιες κι ενώ ξεκινά μ’ ένα πλήθος συντρόφων και συμπολεμιστών επιστρέφει πίσω μόνος. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του ήρωα να ξεπεράσει τρομερά εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του και η τελική του μοναχική νίκη έχουν κι αυτές το νόημά τους στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου. Ο Οδυσσέας σε καμία φάση του έργου δεν ξεφεύγει από την ανθρώπινη φύση του. Βρίσκεται συνέχεια μέσα στον κίνδυνο κι είναι επικεφαλής συντρόφων. 
 Αποτέλεσμα εικόνας για Μωυσής εβραιος
Δεν είναι ο Μωυσής στον οποίο θα του δοθεί η γνώση για να οδηγήσει τους συντρόφους του πίσω στην πατρίδα. Είναι άνθρωπος απλός, με την ίδια άνεση που κάνει το σωστό κάνει και το λάθος. Αγαπάει βαθύτατα τους Θεούς κι αυτοί του ανταποδίδουν αυτήν την αγάπη. Ο συνεχής κίνδυνος μέσα στον οποίο ζει αυτός κι οι σύντροφοί του τούς κάνει να σκέφτονται συνεχώς κι όλοι μαζί για να βρουν λύσεις.

Σε άλλη περίπτωση ο πανέξυπνος Οδυσσέας θα επισκίαζε τους συντρόφους και θα υπήρχε περίπτωση να κρατήσει πνευματικά δικαιώματα. Πώς όμως να κρατήσει πνευματικά δικαιώματα κάποιος, που δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν τη δική του επιβίωση; Όταν παίρνει αποφάσεις που έχουν κόστος σε ζωές δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάθητο όσο έξυπνος κι αν είναι. Μία από τις επόμενες φορές θα μπορούσε να ήταν και η δική του σειρά. Ό,τι σκέφτεται, το προφέρει στους συντρόφους του κι αυτοί με τη σειρά τους κάνουν το ίδιο. Σ’ ολόκληρο το έργο δύο φορές του δόθηκε ασφαλής γνώση μέσω των Θεών, ώστε να γυρίσει πίσω ασφαλής με τους συντρόφους του. Εδώ ακριβώς είναι η τραγική ειρωνεία. Με εξασφαλισμένη γνώση, έστω κι αν αυτή αποφέρει πνευματικά δικαιώματα, οι σύντροφοί του τόν πρόδωσαν. Ό,τι καλλιεργείται μέσω των Επών, για να δοθεί στους Έλληνες ως δώρο, αυτό τους πρόδωσε. Το τέλος του Έπους είναι κι αυτό εξίσου σημαντικό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου. Ο μεγάλος Οδυσσέας επιστρέφει μόνος του. Μέσα από δοκιμασίες και βάσανα επιστρέφει κουρασμένος, λυπημένος και προπάντων ανθρώπινος. Ακόμα κι όταν έχει επιστρέψει, τίποτε δε γίνεται εύκολα και χρειάζεται αγώνας.


Η τελική νίκη του Οδυσσέα είναι η ελπίδα που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο. Ο Οδυσσέας επέστρεψε, αφού κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες ως άνθρωπος, αλλά μόνο μετά από θεϊκή επέμβαση. Αυτή η επέμβαση δε γίνεται υπό μορφή θαύματος με το οποίο ο Οδυσσέας από τη μία στιγμή στην άλλη επιστρέφει νικητής και δοξασμένος. Η επέμβαση προσφέρει διέξοδο.. και πάλι θα πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του για να την εκμεταλλευτεί. Ακόμα και μετά την απόφαση των Θεών για την επιστροφή του, δεν είναι λίγες οι φορές που λύγισαν τα γόνατά του από το φόβο και την απελπισία. Οι Θεοί για τον Οδυσσέα παίρνουν θετικές αποφάσεις, αλλά αυτές οι αποφάσεις βοηθούν μόνο στην περίπτωση στην οποία θα βρει το κουράγιο να συνεχίσει.

Όλα αυτά τα στοιχεία που δίνει η Οδύσσεια, ως παιδαγωγικό μέσο ενός συστήματος, ωθούν τον άνθρωπο σε αναζήτηση προσωπικής ελευθερίας.

ttp://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_23.html

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..... Η τελική νίκη του Οδυσσέα είναι η ελπίδα που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο. Ο Οδυσσέας επέστρεψε, αφού κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες ως άνθρωπος, αλλά μόνο μετά από θεϊκή επέμβαση. Αυτή η επέμβαση δε γίνεται υπό μορφή θαύματος με το οποίο ο Οδυσσέας από τη μία στιγμή στην άλλη επιστρέφει νικητής και δοξασμένος. Η επέμβαση προσφέρει διέξοδο.. και πάλι θα πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του για να την εκμεταλλευτεί. Ακόμα και μετά την απόφαση των Θεών για την επιστροφή του, δεν είναι λίγες οι φορές που λύγισαν τα γόνατά του από το φόβο και την απελπισία. Οι Θεοί για τον Οδυσσέα παίρνουν θετικές αποφάσεις, αλλά αυτές οι αποφάσεις βοηθούν μόνο στην περίπτωση στην οποία θα βρει το κουράγιο να συνεχίσει.

Όλα αυτά τα στοιχεία που δίνει η Οδύσσεια, ως παιδαγωγικό μέσο ενός συστήματος, ωθούν τον άνθρωπο σε αναζήτηση προσωπικής ελευθερίας...

Τι λογια καλυτερα απ τα παραπανω να πεις στα παιδια σου.....πως αλλιως να τους πεις οτι ο Θεος,βοηθα μονο αυτους που οι ιδιοι βοηθουν τον εαυτο τους....η πεννα αυτου του ανθρωπου ειναι απ αυθειας συνδεδεμενη με τον Θεο
γιαννης

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω μαζι σου απολυτα Γιαννη..
ο λογος του ειναι μια ευλογια του θεου για εμας τους Ελληνες..
ο λογος του ειναι Θεικος..
σαν τα Δυο "παιδια' Του που ειχαν ερθει πριν απο αυτον.
Ο Κυριος θα "επιστρεψει" ,σαν "κλεφτης" μες την νυχτα.
Πλεον εμεις τον εχουμε μεσα στις καρδιες μας.
Γνωριζουμε,και πλεον δεν εχει "επιστροφη" για ολους εκεινους που τον πλησιασαν.
Περι μπραβο! νομιζω οτι κανεις την καλλυτερη δουλεια! τα αρθρα του ,ειναι βαλσαμο,στις ψυχες μας,και χαιρομαι,που τα "αναμοχλευεις".
εμεις βαδιζουμε,στον δρομο ,που μας εδειξε...αυτοι βαδιζουν μεσα στα σκοταδια,πιστευοντας,πως θα μας ξαναβαλουν μεσα...
ειναι πολυ γλυκο το Φως..αυτο τους διεφυγε.
ελενη

Ανώνυμος είπε...

(Εδώ είναι το σπέρμα που δόθηκε από το Θεό κι έδειξε στους Έλληνες το δρόμο της δημοκρατίας. Σε ένα αυστηρό σύστημα πάντα θα βρεθεί ένας άνθρωπος να σηκώσει το ανάστημά του εναντίον της αδικίας και της εξουσίας.
Η διαφορά όμως με τους άλλους λαούς είναι ότι θα τον εγκαταλείψουν στην τύχη του, θα τον αφήσουν να θυσιαστεί μόνος του, ενώ οι Έλληνες μ’ αυτήν την παιδεία θα ταυτιστούν με το μοναχικό άνθρωπο και θα του δώσουν τη δύναμή τους.)
-------

Αντιλαμβανομαστε γιατι δεν ειναι "διπλα" σε εναν τετοιον ανθρωπο σημερα οι "ελληνες"! Γιατι απλα η ιουδαικη τους παιδεια τους εχει απομακρυνει ,απο την ελληνικη φιλοσοφια.Τους εχει κανει να σκεφτοντε και να λειτουργουν οπως οι ιουδαιοι.
Επισης μπορουμε να καταλαβουμε και το ποιοι ειναι διπλα του.
Μπραβο peri,μετα απο αρκετο καιρο θα ελεγα βρηκες ξανα τον δρομο σου! Πολυ καλο αρθρο και πολυ σωστα το "ανεβασες".
ελενη

, είπε...

12:24 μ.μ

Ανοίγουν σαμπάνιες Ελένη και χαίρονται που κατέστρεψαν τους Έλληνες επιχειρηματίες. Χαίρονται που έκαναν την μισή Ελλάδα, καταθλιπτική. Θυμάσαι που έκαιγαν την Αθήνα για χρόνια; Βλέπεις τι φόρους εξακολουθούν να βάζουν σήμερα; Τώρα χειροκροτούν. Όλοι στο κόλπο τελικά. Τώρα περιμένουν τους "τουρίστες" για καλά ξεπουλήματα με μικτά σχήματα.. Πήγαινε και διάβασε σε παρακαλώ το κείμενο του Καρακούση στο ΒΗΜΑ. Να θαυμάσεις το μεγαλείο τους. Ο ΔΟΛ που δήθεν έχει κόντρα με το καθεστώς. Ένας σχεδιασμός ακριβείας ήταν και είναι τα μνημόνια. Ένας σωστός σχεδιασμός, για να φτάσουμε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ο Τραϊανός δικαιώνεται σε ΟΛΑ. Είναι σαν να είναι μέσα στα κεφάλια τους. Το πως σκεφτονται, το πως λειτουργούν αυτές οι οχιές. Για αυτό άλλωστε τον Υδροχόο τον έχουν μπλοκαρισμένο από παντού. Από όλο το internet. Μίσος! Μίσος για την αλήθεια. Για αυτό άλλωστε έχωσαν και την Χρυσή Αυγή στη βουλή, απλά για να γελάνε, να ενοχοποιούν, για αυτό και η τρομοκρατία, για αυτό και τα στημένα δημοψηφίσματα... για αυτό και τα capital controls που ρήμαξαν τις εναπομείναντες ελληνικές επιχειρήσεις, για αυτό και η δήθεν αντιπαλότητα στο Αιγαίο..για αυτό όλα...Μιλάνε για αναδιάρθρωση πάνω στις ψυχές των απλών ανθρώπων...Μόνο με παιδεία και σκέψη Ιουδαική προχωράνε παριστάνοντας τους μικρούς θεούς...

peri

Διηνέκης είπε...

28 Μαΐου 2017 - 5:25 μ.μ.

Αυτολογοκρίθηκες στο σχόλιό σου.
Κακώς.
Η πρώτη εκδοχή του, ήταν απολύτως άρτια.
Ξαναγράψ' το!

Ανώνυμος είπε...

https://hellasforce.com/2017/05/28/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%85/

αλλο ενα αρθρο που μυριζει Τραιανου,χωρις να γινεται η παραμικρη αναφορα σ αυτον,κι ομως το αρθρο βγαζει την αληθεια,που ο Τραιανου θελει να βγει κ να φτασει μεχρι κ τον τελευταιο ανθρωπο.αληθεια επικινδυνη για το συστημα,απο οποιο στομα κ αν βγει,απο οποια πενα κι αν γραφει.....ο δικος μας ρολος ειναι η παραπομπη στο αυθεντικο κειμενο,εκει οπου δινεται η αληθεια με ολη της την λεπτομερεια....ειμαστε μαρτυρες του οτι ο Τραιανου διαβαζεται,εστω κι αν το ονομα του δεν αναφερεται....θα γινει κι αυτο ομως
γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη,αγαπημενε μου..Ο τραιανου θελει να φτασει η γνωση,σε ολους,οχι ακριβως ετσι! Γιατι ετσι δεν φτανει καπου,απλα γινεται μια διαπιστωση.
Στην "βαση",εδω που ειμαστε εμεις,πρεπει να ακουστει ,σαν ΕΠΙΛΟΓΗ,ο υδροχοος,ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ! Σαν ακομα μια,ΤΗΝ ΜΙΑ ( για ολους εμας,ασφαλως),που απλα σαν τυχεροι ανακαλυψαμε,ψαχνοντας απαντησεις.

ΕΠΙΛΟΓΗ!

Σε εναν διαγωνισμο,θα παρει μερος!
Αυτο που γραφει το παραπανω μπλοκ,
-Μια διαπιστωση ειναι χωρις κατι παραπανω!
Μια διαπιστωση αδερφε μου,που εαν δεν παρει την θεση εκεινος ,που με αγαπη για τον ανθρωπο,και δικαιοσυνη ,θα "βασιλεψει",θα ειναι "πανω" ,οπως θες πες το,θα παραμεινει διαπιστωση.
Ενας λοιπον "με βασιλικα δικαιωματα ,θα διαγωνιστει με δημοκρατικα δικαωματα"
Οσο το παιχνιδι ειναι στημενο,θα χανεται οποιαδηποτε εφευρεση ,οποιαδηποτε κινηση που παει προς τα εμπρος!Απλα θα "φλυαρουν" τιποτε αλλο.
Θα λενε θα γραφουν θα "βλεπουν" αλλα η βαση δεν θα βλεπει ποτε και τιποτα(οπως και τωρα γινεται)
Διχως λοιπον τον ΤΡΑΙΑΝΟ στην ΘΕΣΗ που του ΑΞΙΖΕΙ και ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ,ολα θα ειναι οπως ηταν παντα! Και αυτο δεν "προβλεπεται"!
Αλλα σχεδια εχει ο ΘΕΟΣ για την ανθρωποτητα!
Εμεις λοιπον σαν ΕΛΛΗΝΕΣ ,πρωτα θα ακολουθησουμε ,αυτον ,και εμας ολοι οι αλλοι.
Αρα πρακτικα,εμεις θα επιλεξουμε,οτι θελουμε για ΠΡΩΤΟ μας τον ΑΡΙΣΤΟ.
Με δημοκρατικες διαδικασιες,(πρακτικα,με εκλογες)!
Οι πολλοι θα μαθουν απο εμας (τους λιγους) για την επιλογη αυτη-μιας και δεν θα την μαθουν απο τα γνωστα μεσα..
Την θεωρια του,δεν θα την παρει ο Χ -Ψ ! να κανει τον "φωστηρα",να την "προσαρμοσει" οπως συμφερει,παλι καποιους! Αυτη ειναι για ολους,και καταργει τους "καποιους".
Αυτοι οι "καποιο騨 ειναι αυτοι που την πολεμουν και την κανουν "αορατη",η κανουν οτι μπορουν γιατι νομιζουν πως λεγοντας πεντε δεκα κλεμμενα κατι τρεχει στα γυφτικα!
Αυτη δεν τεμαχιζεται! παει "πακετο"!Αυτος που την "γεννησε¨",ειναι ο ιδιος που "εβλεπε" οσο εμεις ολοι κοιταζαμε! Αρα δεν ειναι και η λυση να λεμε απλα τι "κοιταμε"(διαπιστωσεις) αλλα να λυθει και ο "γριφος"!
Δεν μας νοιαζει να "ακουστει" κατι ,αλλα να ακουστει ο ΚΑΠΟΙΟΣ.
Αυτος ο ΚΑΠΟΙΟΣ εχει ονοματεπωνυμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ειναι ο δημιουργος της θεωριας ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ. δλδ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ Τα ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Καθως ο ιδιος (που εμεις οι "λιγοι")"ακολουθησαμε" τις σκεψεις του,την διαδρομη του)γνωριζει για ποιον λογο εγιναν ολα,ποιος ηταν ο στοχος,και ποιο το τελος της διαδρομης! Η τελικη φαση δλδ.
Οσα μας κατεθεσε,και συμφωνα με το μυαλο την ορθη λογικη ,δεν ειναι τυχαιες γνωσεις! Με αποδειξεις μας τα κατεθεσε ,και εχει και συνεχεια! Μια συνεχεια ,για καποιες "Μυστικες εισοδους",που μπορει μονο αυτος να "ανοιξει"! Ειναι εκεινες οι αποδειξεις,που θα τον ανεβασουν ακομα πιο "ψηλα",ειναι οι αποδειξεις που εμεις γνωριζουμε ,πολυ δυνατα,αλλα θα "βγουν" την σωστη ωρα,και δεν θα μπορουν να αμφισβιτηθουν απο κανεναν.(ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ)
ας μην ξεχναμε πως ολα αυτα μεχρι πριν τον ΤΡΑΙΑΝΟ θεωρουνταν αναπαντητα-'Μυστηρια".."αλυτα¨" "ανεξηγητα¨"...
Θελουμε μονο ολοι να ΤΟΝ μαθουν σαν μια ΕΠΙΛΟΓΗ τα αλλα στην ωρα τους! Ολα θα μας δικαιωσουν,και θα τον ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ
ελενη

Ανώνυμος είπε...

ελενη,ολα αυτα που λες κ λεω ειναι κομματια,μερη μιας διαδικασιας που ετσι ή αλλιως εξελισσεται μπροστα στα ματια μας.πριν καμποσο καιρο,ελεγες για Τραιανου κ σε κοιτουσαν σαν χαζοι.τι ειν αυτο ελεγαν.σιγα σιγα κ με δικη μας,προσωπικη ο καθενας εργασια,ειπαμε κ διαδωσαμε το εργο του οπου μπορουσε ο καθενας.σιγα σιγα με φιλους κ γνωστους εκει που αρχικα δεν γνωριζαν,τωρα κανουμε συζητησεις πανω στα γραφομενα του υδροχοου.θελω να πω δλδ οτι βιωνουμε την διαδικασια,την ζυμωση της αποκαταστασης της αληθειας.Ο Τραιανου,ναι θελει να φτασει η αληθεια κατω στη βαση ολοκληρη κ οπως πρεπει αλλα αυτο δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη,ετσι με τη μια.σε πρωτη φαση γινεται αυτο που βλεπουμε:ανθρωπους που γινονται "κοινωνοι" της αληθειας,χωρις αναφορα στην πηγη της.ειναι η πρωτη αφυπνιση.
σε δευτερη φαση γινεται αυτο που ειπα στο πιο πανω σχολιο:
"ο δικος μας ρολος ειναι η παραπομπη στο αυθεντικο κειμενο,εκει οπου δινεται η αληθεια με ολη της την λεπτομερεια...."
κ στην τελικη φαση,δικη μας δουλεια ειναι παλι,αυτα που λες εσυ πιο πανω κ αυτα (τα ιδια δλδ) που ειπα κ γω με δυο φρασεις:
"ειμαστε μαρτυρες του οτι ο Τραιανου διαβαζεται,εστω κι αν το ονομα του δεν αναφερεται....θα γινει κι αυτο ομως" ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ
συνεχιζουμε.....φιλια πολλα
γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζουμε Γιαννη,πολυ δυνατα,και σημερα πια,μας ακουν πολλοι περισσοτεροι.Αυτο ειναι το σημαντικο γεγονος.Οτι ψαχνουν ΚΑΠΟΙΟΝ.
Και για αυτο ειμαστε εμεις εδω "κατω" να τον υποδειξουμε.
Γιορτη θα εχουν οι ελληνες συντομα!Πολυ συντομα!
Κοιτα τι εγινε στην Γαλλια,με τους πανβλακες τους γαλλους!! Παρολη την βλακεια τους επελεξαν "αντιδραση" στο γνωστο μεχρι τοτε συστημα! Αυτο και εαν ειναι θετικο!
Φαντασου αφου το εκαναν αυτοι τι μπορουν να κανουν οι ελληνες Γιαννη!
Με τα χερια μας θα τον σηκωσουμε ολοι μαζι! Εμεις θα τον βαλουμε να καθισει εκει που του αξιζει!
Και τοτε .! αστο Γιαννη! καθε φορα που το ονειρευομαι κλαιω απο χαρα

Μετα μπορω ακομα και να πω,"τωρα μπορω να πεθανω ησυχη!
Εγινε αυτο που αξιζει για ολον τον κοσμο! Μια αγαπη ,μια αγκαλια οι ανθρωποι,διπλα στον θεο πατερα,ειναι ολοι ασφαλεις"
Ναι Γιαννη! ετσι νοιωθω,και ειμαι σιγουρη πως ετσι νοιωθουμε ολοι οι υδροχοιστες.
ελενη

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ


Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!

http://theodosisomiros.blogspot.gr/2009/01/blog-post.html


EL AL ISRAEL AIRLINES


Η Ισραηλινή El Al Israel Airlines (?? ??, Εβραϊκά: προς τον ουρανό) είναι ο Ισραηλινός εθνικός αερομεταφορέας. Εκτελεί διεθνείς τακτικές πτήσεις προς Ασία, Αφρική, Βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Εδρεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion, του Τελ Αβίβ.

https://el.wikipedia.org/wiki/El_Al


ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ!ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Logo_of_El_Al_Israel_Airlines.svg


ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣ,ΠΟΙΟΣ ΖΕΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ;

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΙΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΡΟΙΕΣ.ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛ,ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ


https://www.elal.com

ISRA-EL! EL-LAS!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΙΣΡΑ-ΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΩΣ ΕΛ-ΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΛΛΑΒΗ "EL";

Ή ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΙΣΡΑΕΛ-ΕΛΛΑΣ Ή ΙΣΡΑΗΛ-ΗΛΛΑΣ.


Το Κράτος του Ισραήλ (εβραϊκά: ????? ?????, προφέρεται Μεντινάτ Γισραέλ, αραβικά: ???? ???????, προφέρεται Ντάουλατ Ισραΐλ) είναι ένα μικρό, ανεπτυγμένο, κράτος της Μέσης Ανατολής, με έκταση 20.770 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 8.476.600[2] κατοίκους. Ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό να μετατραπεί σε εθνική εστία όσων απανταχού Εβραίων επιθυμούν να πολιτογραφηθούν πολίτες του απ΄όπου και αν προέρχονται. Ωστόσο το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ διεκδικεί ιστορική συνέχεια με τα αρχαία βιβλικά κράτη του Ισραήλ και της Ιουδαίας, το έπος των οποίων έχει κεντρική θέση στην ιουδαϊκή θρησκεία και μνήμη. Η πλειονότητα των κατοίκων του κράτους είναι Εβραίοι, ενώ η μεγαλύτερη μειονότητα είναι Άραβες (20%).

https://el.wikipedia.org/wiki/Ισραήλ


ΕΒΡΑΙΚΑ=ΓΙΣΡΑ-ΕΛ! ΑΡΑΒΙΚΑ=ΙΣΡΑ-ΙΛ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΟΥΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΤΑΙ Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!


Το κόμμα Γισραέλ Μπεϊτένου (Πατρίδα μας το Ισραήλ) ιδρύθηκε λίγο πριν από τις εκλογές του 1999 από τον Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, γενικό διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού του Λικούντ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

http://archive.in.gr/news/mideast/01d_kom_right1_beitenu.htm

ΨΙΤ,ΚΥΡΙΕ PERI.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΣ,ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ.

ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΩ.

ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ!

ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ
ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ
ΣΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΑΝΙΑ.ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ Η
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Η ΨΕΥΤΙΚΗ

Υ.Γ.:There's a storm coming!