Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

Είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να μην εκβιάζεται;; Είναι δυνατόν να πήρε την θέση της Διευθύντριας του ΔΝΤ με την αξία της; Είναι δυνατόν να μας κουνά το δάχτυλο μια κατηγορούμενη για διαφθορά;; Ναι, είναι...όταν άθλιοι ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί σε χώνουν σε μνημόνια με σκοπό να σώσουν το διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα. Πολιτικοί που υπογράφουν τα "πάντα" για τα "πάντα" ζητώντας από τους πολίτες να ζούν με 300-400 ευρώ το μήνα...Δεν πέρασε και αρκετός καιρός όταν Παπανδρέου και Τσίπρας στις Ευρωπαικές τους περιοδείες μιλούσαν για έναν διεφθαρμένο λαό..........«Αποφάσισα και αναλαμβάνω (την ευθύνη) των αποφάσεών μου» όμως «ενήργησα (…) με μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος» επέμεινε η Κριστίν Λαγκάρντ, που πήρε για τελευταία φορά τον λόγο κατά τη διάρκεια της δίκης ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας – Cour de justice de la République (CJR).
 Λαγκάρντ: Δεν ευθύνομαι για την απάτη στην υπόθεση Ταπί
Το ειδικό αυτό δικαστήριο, το οποίο είναι αρμόδιο για να δικάζει υπουργούς εν ενεργεία ή μη για αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν ενόσω βρίσκονταν στην εξουσία, αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του τη Δευτέρα στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως 1 έτος και καταβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ. Η εισαγγελία ζήτησε την απαλλαγή της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δικάζεται από τη Δευτέρα στο Παρίσι για επίδειξη «αμέλειας» στον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διαιτησία στη διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της τράπεζας Crédit Lyonnais.

Η 60χρονη πρώην υπουργός από την πλευρά της απορρίπτει ότι διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.
Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακης λαγκαρντ ομοιοτητα
«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς» πρόσθεσε η ίδια.
Η φωνή της έσπασε για λίγα λεπτά όταν δήλωσε, συγκρατώντας έναν λυγμό:
«Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα».

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι «ενήργησε με εμπιστοσύνη και με ευσυνειδησία, έχοντας μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος».
www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: