Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016

Οι Μεντρεσέδες της Δυτικής Μακεδονίας........
Είμαι Ελληνίδα αλλά μουσουλμάνα. Θα είμαι πάντα στο πλευρό των Τούρκων

Η Έφη Καραγιαννίδου η οποία ήταν διευθύντρια της ΕΑΣ δήλωσε στο διαδίκτυο ότι είναι μουσουλμάνα από την Ελλάδα αλλά πάντα θα υποστηρίζει τους Τούρκους και σε ότι χρειαστούν θα είναι στο πλευρό τους.
Η Ελληνίδα μουσουλμάνα έχει εδώ και πολύ καιρό που προσπαθεί να πάρει την άδεια από την Ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή τζαμιών στην Καστοριά.

Ακόμα είπε σε δήλωση της στην εφημερίδα sabah ότι μαζί με τον Δήμαρχο Καστοριάς αλλά και τον Περιφεριάρχη Δυτικής Μακεδονίας πήγαν να μιλήσουν αλλά και να ζητήσουν την άδεια για τις κατασκευές τζαμιών.

Όμως ο Περιφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας είπε πως η επίσκεψη που έκαναν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ήταν για την κατασκευή μεντρεσέ και όχι τζαμιά.

Η Έφη Καραγιαννίδου δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι:

«Πέρυσι τον Απρίλιο, ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη με τον δήμαρχο της Καστοριάς και τον κυβερνήτη της Δυτικής Μακεδονίας. Πήγαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης για να πάρουμε άδεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψή μας αυτή έγινε λόγω κάποιων προβλημάτων που είχαμε με τον Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα ο οποίος διαφωνεί με το εν λόγω project. Ο Βαρθολομαίος μας έδωσε την άδεια. Τώρα περιμένουμε την άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, κυρίως του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών της».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ striza 
Περιφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον Κομαντάντε

Δημοσίευση: voicenews

Αυτή η πολιτική ανοίγει τον "ασκό του Αιόλου" γι' αυτήν την ασθενική Τουρκία. Γιατί; Γιατί αυτά, που "δίνει" ο Ερντογάν στους κεμαλιστές, τους περισσεύουν και στους Κούρδους δεν φτάνουν. Απλά πράγματα. Οι κεμαλιστές δεν θέλουν παραπάνω κέρδη. Αγάδες θέλουν να είναι στην Τουρκία. Οι Κούρδοι δεν θέλουν δικαιώματα. Την ελευθερία τους θέλουν από την Τουρκία. Δεν θέλουν καλό "Αγά" …Δεν θέλουν καθόλου τον "Αγά". Η πρόσφατη απόπειρα κατά της ζωής τού κατά γερμανικήν φαντασίαν "αυτοκράτορα" επιβεβαιώνει αυτό το οποίο λέμε. Είναι πολύ σημαντική και αποκαλυπτική αυτή η απόπειρα, για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν έγινε σε χώρους μέχρι τώρα "ύποπτους" για την τουρκική ηγεσία …Έγινε στην Κασταμονή …Έγινε σε έναν νομό του Πόντου ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την Άγκυρα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά "αποκαλυπτικό". Γιατί; Γιατί αυτός, ο οποίος εμφανίζεται σαν "κληρονόμος" της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή, στην πραγματικότητα έχει πρόβλημα "επιβίωσης" μέσα στην ίδια την Τουρκία.

Γι' αυτόν τον λόγο μπορούμε πλέον να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά για έναν ηγέτη, ο οποίος "κοιμήθηκε" αυτοκράτορας και "ξύπνησε" ποντικός. Για μία σχεδόν δεκαετία ο Ερντογάν παρουσιάζεται σαν ο "εκφραστής" της σύγχρονης Τουρκίας, η οποία μπορεί να "εμπνεύσει" και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή …Ο νέος αυτοκράτορας της Τουρκίας και του Ισλάμ …Ο ευλαβής "αυτοκράτορας", ο οποίος δεν διστάζει να "επιτεθεί" στους χριστιανούς …Ο προστατευτικός "αυτοκράτορας", ο οποίος δεν διστάζει να "επιτεθεί" στο Ισραήλ …Ο δίκαιος "αυτοκράτορας", που, αφού κατόρθωσε και "ένωσε" τους Τούρκους με τους Κούρδους κάτω από την εξουσία του, θα μπορούσε να ενώσει και όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής …Ο φιλόδοξος "αυτοκράτορας", ο οποίος δεν διστάζει να "φλερτάρει" απροκάλυπτα με τον νεοθωμανισμό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο καρυπιδης ειναι αυτος που μας τον παρουσιασαν ως αντισημιτη οι εβραιοι και τελικα ηταν στημενος! για να γινει περιφερειαρχης!τι δουλεια εχουμε με τα μεντρεσεδια? απο δυτικη μακεδονια μας επέβαλαν και το ψωνιο την ραχηλ Μακρη..Μόνο ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ σε μπανανίες ή "αριστερές και ηθικές" ολοκληρωτικές κυβερνήσεις (αποφασίζουμε και διατάζουμε) θα μπορούσαν ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ να χτυπήσουν τοσο σκληρα μια χωρα

Ανώνυμος είπε...

Τα ρίσκα του Ερντογάν δεν είναι πλέον ανεκτά στην Τουρκία, γιατί απλούστατα έχουν μόνον αρνητικές συνέπειες γι’ αυτήν και καμία θετική. Αυτό είναι και το μέγα πρόβλημα, του οποίου τις συνέπειες μετράμε πλέον με «σφαίρες» σε δασώδεις περιοχές της Τουρκίας. Ο Ερντογάν εμφανίζεται σήμερα ως άκρως επικίνδυνος παράγοντας για το ίδιο το κοσμικό κράτος της Τουρκίας .Το «δημοκρατικό» κεμαλικό κράτος των μορφωμένων αστών, το οποίο υποτιμά τον «αγράμματο» Ερντογάν και βέβαια και τους ίδιους τους ψηφοφόρους του, τους οποίους κατά καιρούς δείχνει ότι δεν τους υπολογίζει καν ως ανθρώπους .Το καθεστώς των πλουσίων Τούρκων, που, πίνοντας κοκτέιλ στις ακτές του Βοσπόρου, γελούσαν με τα καραβάνια των φτωχών Τούρκων μεταναστών, οι οποίοι πηγαινοέρχονταν στη Γερμανία με τα υπερφορτωμένα σαραβαλάκια τους.
Αυτό το καθεστώς είναι «θυμωμένο» με τον Ερντογάν και δεν φοβάται να του δείξει την οργή του. Αυτό συμβαίνει, γιατί άλλαξαν τα δεδομένα της περιοχής και αυτή η αλλαγή έχει τρομοκρατήσει το κεμαλικό καθεστώς. Το «έδαφος» της Μέσης Ανατολής έχει γίνει πολύ «σαθρό», για να περπατά πάνω του η «βαριά» και «δυσκίνητη» Τουρκία. Τα ρίσκα είναι πλέον πολύ μεγάλα. Ο Ερντογάν στο σημείο αυτό είναι που τους προκαλεί, γιατί δείχνει να μην υπολογίζει τους κινδύνους. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα «αφεντικά» του, φαίνεται ότι ακολουθεί πολιτικές, οι οποίες απειλούν ευθέως την Τουρκία. Παίρνει μια «μαούνα» του προηγούμενου αιώνα και τη ρίχνει σε μια ταραγμένη «θάλασσα» τόσο «φουρτουνιασμένη», η οποία απειλεί ακόμη και πολεμικά «σκάφη» .Μια αδύναμη «μαούνα», την οποία όχι απλά δεν τη σέβεται ως αδύναμη κατασκευή, αλλά μόνος του «πριονίζει» το «σκαρί» της.
Ο Ερντογάν μαζί με τον Νταβούτογλου «πριονίζουν» το «σκαρί» αυτής της «μαούνας» με την τουρκική πολιτική στη Θράκη και το Αιγαίο.

Ανώνυμος είπε...

Το «πριονίζουν», γιατί απειλούν τη Συνθήκη της Λοζάννης και αυτή η Συνθήκη είναι το «σκαρί» της σύγχρονης Τουρκίας .Της Τουρκίας, η οποία χάρη σ’ αυτήν τη Συνθήκη ξεκινάει από το Αιγαίο και φτάνει μέχρι τη λίμνη Βαν κι ακόμα παραπέρα. Μόνον με αυτό το νομικό «σκαρί» μπορεί να επιβιώσει η Τουρκία και αυτό μπορεί να συμβεί μόνον για όσο διάστημα η Τουρκία παραμένει μια εσωστρεφής «μαούνα», που πλέει στα «αβαθή» νερά του Βοσπόρου. Αυτήν την Τουρκία ο Ερντογάν -προφανώς υπό τις γερμανικές εντολές- θέλει να βγάλει στα «ανοιχτά» και αυτό την απειλεί με πλήρη διάλυση.
Μόνον με αυτό το παράδειγμα μπορεί να παρομοιαστεί η πολιτική του. Ο επικεφαλής ενός άθεου κράτους παριστάνει τον «αρχιμουλά» της περιοχής τής Μέσης Ανατολής και όχι μόνον. Ο επικεφαλής ενός συνταγματικά άθεου καθεστώτος προσπαθεί με μια μαντίλα στο κεφάλι της γυναίκας του να δηλώσει το δικό του θρησκευτικό «στίγμα». Ο επικεφαλής του πρώην κυρίαρχου -και άρα του πιο μισητού- έθνους στην περιοχή προσπαθεί να εμφανιστεί σαν υπερεθνικός και διαθρησκευτικός «φορέας» ενοποίησης της περιοχής. Ο επικεφαλής του πιο ευνοημένου έθνους στη «μοιρασιά» της αυτοκρατορίας προσπαθεί να ξαναπλώσει το «χέρι» για νέα «μοιρασιά». Αυτό το γνωστό για τους λαούς της περιοχής τουρκικό «χέρι», όταν «ξαναπλώνεται», μόνον κινδύνους επιφυλάσσει γι’ αυτούς που το «απλώνουν».
Όλα αυτά, όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι απλώς επικίνδυνα για τον Ερντογάν και το πολιτικό του μέλλον, αλλά είναι επικίνδυνα για την ίδια την Τουρκία. Οι Ερντογάν έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι ζημιές για την Τουρκία μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες .Την Τουρκία, η οποία γνωρίζει όλες τις παραπάνω «κακοτοπιές» και που για έναν σχεδόν αιώνα τις αποφεύγει συστηματικά .Την Τουρκία, η οποία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα λειτουργεί απόλυτα κατασταλτικά και εναντίον όλων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειάς της …Την Τουρκία, η οποία συστηματικά στέκεται «μακριά» από τις θρησκευτικές υστερίες της περιοχής, τις νέες διεκδικήσεις και βέβαια τις προκλήσεις έναντι των γειτόνων της.
Αυτή η εσωστρεφής Τουρκία γνωρίζει καλά τον ρόλο της, γιατί γνωρίζει πώς να επιβιώνει στο μέγεθος που τη βλέπουμε σήμερα. Γνωρίζει τη «φύση» της και γνωρίζει πώς να την προστατεύει. Γνωρίζει πως είναι η ευνοημένη της προηγούμενης «μοιρασιάς» και αυτό το διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού. Γνωρίζει πως, για ν’ απολαύσει το άδικο «μερίδιό» της, θα πρέπει να κάνει το «κορόιδο». Είναι υποχρεωμένη να το κάνει, γιατί έχει αδικήσει τους πάντες στην περιοχή της. Έχει αδικήσει τους Κούρδους, τους Σύριους, τους Αρμένιους, τους Χαλδαίους κλπ.. Μετά βίας -και με τις «πλάτες» των υπερατλαντικών προστατών της- αποφεύγει έναν πραγματικό καταιγισμό από καταδίκες για γενοκτονίες .Καταδίκες, οι οποίες δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, αλλά, αν υπάρξουν, «νομιμοποιούν» εκ νέου εθνικές διεκδικήσεις αυτών που τις έχουν υποστεί.

Ανώνυμος είπε...

Η εξωστρεφής -σχεδόν φονταμενταλιστική- και διεκδικητική πολιτική του Ερντογάν είναι καθαρά γερμανική επινόηση. Γερμανοί τη σχεδίασαν και μέσω του γερμανοτραφούς Νταβούτογλου προσπαθούν να την επιβάλουν, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες. Αγνοώντας τις πραγματικές σταθερές της ύπαρξης και της λειτουργίας του τουρκικού κράτους. Όλοι αυτοί θεώρησαν ότι η θρησκευτική «πλατφόρμα» είναι από μόνη της μια ικανή και αναγκαία συνθήκη, η οποία εξασφαλίζει εύκολα την αρτιμέλεια του τουρκικού κράτους. Μωαμεθανοί είναι οι πάντες στην Τουρκία …σκέφτηκαν .και άρα πρόβλημα «μηδέν». Έβαλαν τα προβλήματα κάτω από το «χαλάκι» και νόμισαν πως τα εξαφάνισαν.
Γι’ αυτόν τον λόγο έβαλαν τον «αυτοκρατορικό» Ερντογάν να μοιράζει άφοβα «ευρωπαϊκά» δικαιώματα ακόμα και στις πιο επικίνδυνες μειονότητες. Μιλάμε για «τετραπέρατους» «αυτοκρατορικούς» εγκεφάλους. Όχι μόνον θα έκαναν την ιμπεριαλιστική τους «δουλειά», αλλά θα παρίσταναν και τους εκπολιτιστές και τους διαφωτιστές της Τουρκίας .οι άσχετοι. Εκεί όπου το έμπειρο κεμαλικό καθεστώς λειτουργούσε με το «μαστίγιο» της καταστολής, ο Ερντογάν προσπαθεί με το «καρότο» των δικαιωμάτων να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Το θετικό «αποτέλεσμα», το οποίο οι κεμαλιστές κατάφερναν με πολλές βίαιες «προσθέσεις», ο Ερντογάν προσπάθησε να το επιτύχει με λίγους πονηρούς «πολλαπλασιασμούς» .Λάθος του και αυτό θα φανεί σύντομα.
Αυτή η πολιτική ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» γι’ αυτήν την ασθενική Τουρκία. Γιατί; Γιατί αυτά, που «δίνει» ο Ερντογάν στους κεμαλιστές, τους περισσεύουν και στους Κούρδους δεν φτάνουν. Απλά πράγματα. Οι κεμαλιστές δεν θέλουν παραπάνω κέρδη. Αγάδες θέλουν να είναι στην Τουρκία. Οι Κούρδοι δεν θέλουν δικαιώματα. Την ελευθερία τους θέλουν από την Τουρκία. Δεν θέλουν καλό «Αγά» .Δεν θέλουν καθόλου τον «Αγά».
Η πρόσφατη απόπειρα κατά της ζωής τού κατά γερμανικήν φαντασίαν «αυτοκράτορα» επιβεβαιώνει αυτό το οποίο λέμε. Είναι πολύ σημαντική και αποκαλυπτική αυτή η απόπειρα, για έναν πολύ απλό λόγο. Δεν έγινε σε χώρους μέχρι τώρα «ύποπτους» για την τουρκική ηγεσία .Έγινε στην Κασταμονή .Έγινε σε έναν νομό του Πόντου ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την Άγκυρα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά «αποκαλυπτικό». Γιατί; Γιατί αυτός, ο οποίος εμφανίζεται σαν «κληρονόμος» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή, στην πραγματικότητα έχει πρόβλημα «επιβίωσης» μέσα στην ίδια την Τουρκία.
Γι’ αυτόν τον λόγο μπορούμε πλέον να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά για έναν ηγέτη, ο οποίος «κοιμήθηκε» αυτοκράτορας και «ξύπνησε» ποντικός.

Ανώνυμος είπε...

Η ταραχή του, μετά από αυτήν την αναπάντεχη για τον ίδιο και συγκλονιστική εξέλιξη, αποκαλύπτεται από τις ασυνάρτητες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθησαν της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του. Ως αρχηγός του τουρκικού κράτους -και έχοντας ν’ αντιμετωπίσει επικοινωνιακά μια ένοπλη επίθεση εναντίον του- κατηγόρησε για «ξεκάρφωμα» τους Κούρδους, αλλά ταυτόχρονα έστρεψε τα «πυρά» εναντίον του «βαθέως» κεμαλικού κράτους. Για τυπικούς λόγους κατηγόρησε και άρα «σημάδεψε» τους συνήθεις υπόπτους, αλλά στην πραγματικότητα άλλους «πυροβόλησε». Κατήγγειλε αυτούς, οι οποίοι θα «δικαιολογούσαν» πράξεις ένοπλης βίας στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά σε άλλους «επιτέθηκε». Αυτό το έκανε για προφανείς κρατικούς λόγους. Το έκανε, για να μην αναγκαστεί να «νομιμοποιήσει» και άλλους «ενόπλους» μέσα στην Τουρκία.
Στην πραγματικότητα κατηγόρησε δύο πανίσχυρες και όπως φαίνεται «οπλισμένες» δυνάμεις, οι οποίες γνωρίζουμε ήδη ότι μισούνται μεταξύ τους, αλλά σήμερα αποδεικνύεται ότι μισούν και τον ίδιο και βέβαια ό,τι και όποιους αυτός αντιπροσωπεύει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τις δηλώσεις του στην πραγματικότητα «αναγνώρισε» την έλλειψη συνοχής του τουρκικού κράτους. Ο ηγέτης της σύγχρονης Τουρκίας αποκάλυψε ότι η χώρα του κινδυνεύει όχι απλά με διχασμό, που μπορεί να την οδηγήσει σε διχοτόμηση, αλλά με προβλήματα που μπορούν να την οδηγήσουν σε τριχοτόμηση.
Μέσα στο ταραγμένο πλέον μυαλό του άρχισε ένα «παραλήρημα», το οποίο δεν συνάδει με την πανάκριβη εικόνα που μέχρι τώρα καλλιεργούσε. Μίλησε για πλειοψηφίες και για εκλογές, βάζοντάς τες σε αντιπαραβολή με αυτονομιστικές «επιδιώξεις». Το χαμίνι του Βοσπόρου μπέρδεψε τους «λούτσους» με τους «κλούτσους». Έβαλε στο ίδιο τραπέζι τα λάχανα με τα πιστόλια. Ο δήθεν «αυτοκράτορας» «κρύφτηκε» πίσω από τη δημοκρατία, αποκαλύπτοντας όχι μόνον την αδυναμία του να χειριστεί την παρούσα κατάσταση, αλλά και το γεγονός ότι δεν κατανοεί πλήρως ακόμα και την ίδια τη δημοκρατία.
Η άγνοιά του είναι κάτι παραπάνω από «εκκωφαντική». Δεν κατανοεί ότι οι πλειοψηφίες έχουν σχέση με τη διαχείριση της καθημερινότητας και όχι με την αυτοδιάθεση. Μειοψηφία ήταν οι Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο, αλλά δεν περιορίστηκαν στα πλαίσια της δημοκρατίας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, όταν θεώρησαν ότι αυτά θίγονται. Ως μειοψηφία θέλουν οι Κούρδοι της Τουρκίας να ανεξαρτητοποιηθούν. Τι σχέση έχει η δημοκρατία, οι εκλογές και τα αποτελέσματά τους με όλα αυτά; Τι ακριβώς καταγγέλλεται μέσα από τη σύγκριση της βούλησης των «πλειοψηφιών» με τις αυτονομιστικές επιδιώξεις των «μειοψηφιών»; Η δημοκρατία θα περιορίσει τους Κούρδους στις διεκδικήσεις τους, επειδή η «πλειοψηφία» της δεν τους «αναγνωρίζει»; Μιλάμε δηλαδή για πραγματική «ταραχή» στο μυαλό του Ερντογάν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ερντογάν είναι ηγέτης μόνον αυτών των Τούρκων και αυτό δεν πρέπει να το «ξεχνάει». Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι «αφεντικό» του και «εργοδότης» του είναι το κεμαλικό κράτος και όχι το γερμανικό κράτος. Για όσο διάστημα θα παίζει παιχνίδια, που ευνοούν τα νέα του αφεντικά και όχι τα νόμιμα, θα του το «θυμίζουν» με σφαίρες.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι έγινε στην Κασταμονή; Στα δάση της Κασταμονής οι κεμαλιστές «εκτέλεσαν» τον Ερντογάν .Τον «σκότωσαν» ως παράγοντα γι’ αυτά τα οποία αντιπροσώπευε .Του στέρησαν το αυτοκρατορικό «λούστρο» που κουβαλούσε. Από απόλυτος «εκφραστής» της Τουρκίας με ιμπεριαλιστικά «όνειρα» έγινε και πάλι ο περιφερειακός κομματάρχης .Ο κομματάρχης του κόμματος του «Κύρου Γρανάζι» με σήμα τον φωτεινό γλόμπο .Ο ηγέτης των αγράμματων και καταφρονεμένων Τούρκων της Τουρκίας .Η συμπάθεια των Τούρκων μεταναστών της Γερμανίας. Με τις σφαίρες τους οι κεμαλιστές «έδειξαν» σε όλους τους μουσουλμάνους εντός και εκτός Τουρκίας ότι δεν πρέπει να τον υπολογίζουν, εφόσον δεν τον υπολογίζουν μέσα στην ίδια την Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

τα παραπανω ειναι αποσπασματα απο το αρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ 'ερντογαν ο ανθρωπος που κοιμηθηκε αυτοκρατορας και ξυπνησε ποντικος"---------------Οσο αμφισβητουν την Συνθηκη της Λωζανης,μεσα στην τουρκια,θα γινεται της παλαβης!
Οσο δεν καταλαβαινει ο "σουλτανος",και εκβιαζομενος ακολουθει την γερμανια και τα αφεντικα,-βαζοντας σε κινδυνο την ιδια την τουρκια-τοσο θα σκανε στρακαστρουκες..
Προκειμενου να σωσει το τομαρι του και να γλυτωσει την κρεμαλα για την ληστεια που εκανε στους τουρκους,με την αλαζονια του και τον πλουτισμο του,κανει οτι του υποδικνυουν εβραιοι και γερμανια..
η Συνθηκη της Λωζανης ειναι αυτη που κρατα την τουρκια..
χωρις αυτην διαλυεται το ψευτικο κρατος της "μεγαλης" τουρκιας..