Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2016

Ακραίος αριστεριστής, οικολόγος και υπέρμαχος της Νέας Τάξης ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Ιταλία: Ο πρώην ΥΠΕΞ Π. Τζεντιλόνι ελαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Η κυβέρνηση στην οποία θα καταλήξει ο Τζεντιλόνι, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις πολιτικές ομάδες στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θεωρείται ότι θα βασιστεί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχε η απερχόμενη κυβέρνηση.

Στόχος του προεδρικού μεγάρου ήταν η κυβέρνηση να έχει αναλάβει καθήκοντα μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη. O Τζεντιλόνι θα καταρτίσει το επιτελείο του και αναμένεται να επιστρέψει στο ιταλικό προεδρικό μέγαρο το βράδυ ή νωρίς τη Δευτέρα με τη λίστα υπουργών του.

Η Ρώμη γνωρίζει πως, μαζί με την πολιτική κρίση, θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει και το ζήτημα του τραπεζικού τομέα, με πιο προβληματική την Monte dei Paschi. Ωστόσο, το ενδεχόμενο στησίματος κάλπης μοιάζει, δεδομένης της στάσης των κομμάτων, όλο και πιο ισχυρό, οπότε το βάρος πέφτει εξίσου στο ξεκαθάρισμα του τοπίου με τον εκλογικό νόμο.


Δείχνοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους πολιτικούς διαδρόμους, ο ιταλός πρόεδρος είχε υπογραμμίσει το βράδυ του Σαββάτου ότι «η χώρα χρειάζεται σε σύντομο χρόνο μία κυβέρνηση πλήρους αρμοδιότητας». «Στις διαβουλεύσεις προέκυψε ως προτεραιότητα το γενικό αίτημα για εναρμόνιση των εκλογικών νόμων για Βουλή και Γερουσία, προϋπόθεση απαραίτηση για να διενεργηθούν εκλογές» είχε υπογραμμίσει ο πρόεδρος Ματαρέλα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: