Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Διάβασε....άνοιξε τα μάτια σου....Αποτέλεσμα εικόνας για Φιντέλ ΚάστροΟ Φιντέλ Κάστρο δεν ήταν απλά ένας τύραννος,ένας βασανιστής,ένας φανατικός όπως όλοι οι κομμουνιστές ηγέτες,αλλά ένας επικίνδυνος ψυχοπαθής δολοφόνος,που γι'αυτόν το γένος των ανθρώπων δεν είχε καμία αξία.

Κυνικός και ψεύτης
που δεν τον ενδιέφερε ούτε τον πείραζε η αυτοδιάψευση, το 1957 είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Χέρμπερθ Μάθιους των New York Times πώς: «μετά τη νίκη θα επιστρέψω στο χωριό μου για να εξασκήσω το επάγγελμα του δικηγόρου, αφού δεν με ενδιαφέρει η εξουσία».

Τον Ιούνιο του 1959 ματαίωσε την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών που είχε υποσχεθεί και ενώπιον των κατοίκων της Αβάνας δικαιολόγησε την απόφασή του με την ρητορική ερώτηση : «Εκλογές; Για ποιό λόγο;»
Αποτέλεσμα εικόνας για Ουμπέρ Μάτος,
  Κυνικός και αυταρχικός, εκκαθάρισε κάθε πρώην σύντροφό του που είχε λαϊκή συμπάθεια και ήταν δυνητικά ανταγωνιστής του,διεξάγοντας παρωδίες δικών,και στην περίπτωση του Ουμπέρ Μάτος ( εικόνα), δεν δίστασε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και να δηλώσει μεγαλοφώνως : «Σας το λέω, διαλέξτε τον Μάτος ή εμένα», και απαγόρευσε να καταθέσουν οι μάρτυρες υπερασπίσεως.

Αυτά βέβαια ακόμη στην αρχή, πριν εμπεδώσει την δικτατορική εξουσία του, γιατί αμέσως μετά ακολούθησαν καταστολές αντιφρονούντων με εργαλείο την Direccion General de Contra Inteligencia ( DSE) την επονομαζόμενη «κόκκινη Γκεστάπο» από τους Κουβανούς. Η DSE κατηύθυνε την αιματηρή εκκαθάριση των ανταρτών του Εσκαμπραυ και φρόντισε για την λειτουργία των στρατοπέδων καταναγκαστικών έργων.Φυσικά και το σωφρονιστικό σύστημα ανήκε στην αρμοδιότητά της.

Μπορούμε να προβούμε σε απολογισμό της καταστολής
κατά την δεκαετία του '60 : 10.000 άτομα εκτελέστηκαν,ενώ ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων εκτιμάται σε 30.000 περίπου.
 
Καθώς η ευθύνη,στην Κούβα θεωρείται συλλογική υπόθεση,το ίδιο συμβαίνει με την τιμωρία. Οι οικογένειες και οι σύζυγοι των κρατουμένων πληρώνουν με ανακρίσεις,βασανιστήρια και φυλακίσεις την πολιτική εμπλοκή των συγγενών τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για blood Σ
την διάσημη φυλακή Λα Καμπάνια το 1982 τουφεκίστηκαν 100 κρατούμενοι μεταξύ και ο Σόρι Μαρίν και ο Καρρέρας. Η φυλακή Κίλο 5,5 που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο του Πινάρ ντελ Ρίο,είναι μία υψίστης ασφαλείας που λειτουργεί μέχρι σήμερα με τροφίμους αντιφρονούντες,και είναι γνωστή για τα βασανιστήρια της στα υπόγεια κελιά του πειθαρχείου που ονομάζονται tostadoras ( τοστιέρες), εξαιτίας της έλλειψης χώρου και υψηλής θερμοκρασίας. Η φυλακή Κίλο 7 στην Καμαγκουέυ είναι ιδιαιτέρως βίαιη,το 1974 μιά συμπλοκή προκάλεσε το θάνατο 40 κρατουμένων.Στο Σαντιάγκο ντε Κούμπα στις τοπικές φυλακές κατασκευασμένες το 1980 εφαρμόζεται η απόλυτη γύμνια των κρατούμενων και η έλλειψη ύπνου.

Στις φυλακές του Μπονιάτο οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν μέχρι και την δεκαετία του '90 και εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες.Ο ποιητής Χόρχε Βαλλς,που χρωστούσε 7340 μέρες φυλάκισης,ο Ερνέστο Ντίας Ροντρίγκες και ο ταγματάρχης Ελόυ Γκουττιέρες Μενόγιο,έχουν καταθέσει για τις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Τον Αύγουστο του 1985 ξέσπασε στο Μπονιάτο στάση των κρατουμένων που διαμαρτύρονταν για τις ελεεινές συνθήκες διαβίωσης από μολυσμένα τρόφιμα και μολυσματικές αρρώστιες ( τύφος και λεπτοσπείρωση). Η στάση πνίγηκε στο αίμα και την εκκαθάριση των στασιαστών.

Στο στρατόπεδο του Ποτόσι στην περιοχή Λάς Βικτόριος Ντε λα Τούνας το 1986 υπήρχαν 3000 γυναίκες κρατούμενες που βιάζονταν και ξυλοκοπούνταν συστηματικά από τους δεσμοφύλακες.
LibroFrayde
Η φίλη του Κάστρο από πολύ παλιά,η ιατρός Μάρτα Φράυντε ( εικόνα) αντιπρόσωπος της UNESCO την δεκαετία του '70 φυλακίστηκε στην Nuevo Amenacer ( καινούργια αυγή) στην Αβάνα περιγράφει τις συνθήκες :<< Το κελί μας ήταν 5 επί 6 μέτρα και ζούσαμε 22 γυναίκες μέσα σε ακαθαρσίες, και κοιμόμασταν πάνω σε μεταλλικά κρεβάτια το ένα πάνω από το άλλο ανά δύο ή τρία..» Το άρθρο αυτό έχει περιορισμένο χώρο και δεν μπορεί να επεκταθεί στα δεκάδες στρατόπεδα.Ενδεικτικά θα αναφέρω το κολαστήριο του Ελ Μάνμπι στην περιοχή Καμαγκουέυ και στο στρατόπεδο Αρκο Ιρις που διέθετε χώρους για 1500 έφηβους και το ειδικό στρατόπεδο εγκλεισμού παιδιών ηλικίας 10 ετών Καπιτιόλο στην περιοχή του Πάλος.

Ο Κάστρο κατάφερε να επιβιώσει στην εξουσία το 1990 παρόλο που η θύελλα αντίδρασης σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα επέφεραν την κατάρρευσή τους. Το πέτυχε διαθέτοντας έναν τεράστιο στρατό από οργανωμένους Κουβανούς τραμπούκους που κατατρόπωσαν τους αντιφρονούντες. Κάθε διαδήλωση που εκδηλώθηκε το 1990 και 1991 και είχε την ενθάρρυνση από την γενικότερη και παγκόσμια πτώση του κομμουνισμού,αποδιοργανώθηκε γιατί εμφανιζόταν ένα πλήθος από βίαιους γνώστες πολεμικών τεχνών και μυστικούς αστυνομικούς που διέλυαν τους διαμαρτυρόμενους. Αυτή την μέθοδο την είχε σχεδιάσει προσωπικά ο Κάστρο και η πρακτική του οιονεί λιντσαρίσματος ισχύει ακόμη και σήμερα στην Κούβα.

Αν μαθευτεί ότι κάποιος μιλάει εναντίον του κομαντάντε μαζεύεται ένα πλήθος έξω από το σπίτι του και γεμάτο μίσος το βομβαρδίζει με πέτρες και βρίζει τους ενοίκους του.Ο Κάστρο είχε δώσει οδηγίες να αποκαλούνται οι διαφωνούντες gusano ( σκουλίκι).Μετά επεμβαίνει η αστυνομία για τις συλλήψεις και τα περαιτέρω.

Ο Κουβανικός λαός έζησε μέσα στην ανέχεια,την φτώχεια,την καταπίεση τις διώξεις και τον θάνατο. Πολλοί κωπηλάτησαν με αυτοσχέδιες σχεδίες για να αποδράσουν στις ακτές του Μαϊάμι,και η Κουβανική αεροπορία τους βομβάρδιζε με σακιά άμμο.

Ο ίδιος ο Κάστρο έζησε στην πολυτέλεια και τις απολαύσεις. Ακριβά αυτοκίνητα,επαύλεις με φανταστικούς κήπους,και σαν σουλτάνος με τις 24 γυναίκες του. ( Στον φαιδρό κόλακα σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν στο γνωστό ντοκιμαντέρ με τον ίδιο αντικείμενο,στα πίσω καθίσματα της λιμουζίνας αρνήθηκε να μιλήσει για γυναίκες διότι ένας κύριος δεν πρέπει ποτέ να μιλά για αυτό,αλλά έτσι αποσιώπησε την ύπαρξη του αριθμού των γυναικών και σεξουαλικών σκλάβων του).

Και λίγα λόγια για τον άλλο κομαντάντε τον Γκεβάρα.....του Rolex
.
Αποτέλεσμα εικόνας για τσε γκεβαρα φοιτητες ελλαδα 
 Τον Δεκέμβριο του 1956 χρίζεται διοικητής μιας ένοπλης ομάδας και γρήγορα ξεχωρίζει για την σκληρότητά του. Ένα αγόρι,αντάρτης της μονάδας του,που είχε κλέψει λίγη τροφή γιατί πεινούσε,εκτελείται επιτόπου,χωρίς καμία δικαστική διαδικασία.Αυτός ο οπαδός του << αυταρχισμού μέχρι εσχάτων>>, σύμφωνα με τα λόγια του παλιού του συντρόφου στη Βολιβία Ρεμίζ Ντεμπρέ,αυτός ο θαυμαστής του Λένιν που ονόμασε προς τιμήν του τον γιο του Βλαντιμίρ ( και ο Τσίπρας προς τιμήν του τον δικό του γιο Ερνέστο), η φυλακή της Λα Καμπάνια όπου προΐσταται γίνεται θέατρο πολυάριθμων εκτελέσεων,προπάντων παλιών συντρόφων του. 

Αυτός όταν διορίστηκε υπουργός βιομηχανίας επέβαλε το σοβιετικό μοντέλο, αυτός καθιέρωσε τις «Κυριακές εθελοντικής εργασίας», καρπό του θαυμασμού του για τον Στάλιν τον οποίο εκδήλωνε δημοσίως,αυτός θα χαιρετήσει με ενθουσιασμό την πολιτιστική επανάσταση του Μάο,αυτός ήταν και όχι ο Κάστρο που είχε την ιδέα για το πρώτο στρατόπεδο αναμόρφωσης ( δηλαδή καταναγκαστικών έργων) στην χερσόνησο της Γκουανάνια.

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ( το Τσε είναι αργεντίνικο παρατσούκλι), ο ψεύτικος μύθος δήθεν του αγνού επαναστάτη, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας ψυχρός δολοφόνος, ένας άτεγκτος δογματικός και παρανοϊκός φονιάς που οι ναζιστές θα είχαν να ζηλέψουν πολλά από τα στοιχεία του χαρακτήρα του.
 
Laurent Désiré KabilaΑντιγράφω τα ίδια του τα λόγια από την διαθήκη του : «... το αποδοτικό μίσος που μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε μια αποτελεσματική,βίαιη,επιλεκτική,και ψυχρή μηχανή που σκοτώνει».

Τον Μάιο του 1967 είχε πει «Να δημιουργήσουμε δύο,τρία..αναρίθμητα Βιετνάμ», ενώ όταν συναντήθηκε με τον μισότρελο Ντεζιρέ Καμπίλα,τον μαρξιστή που αργότερα έγινε αφέντης του Ζαΐρ,του έδωσε συμβουλές για την αποτελεσματικότερη σφαγή των άμαχων πληθυσμών.

Οφείλουμε όλοι μας και περισσότερο οι ιστορικοί να αναρωτηθούν πώς μπόρεσαν οι δικτάτορες να αφήσουν τα αιματηρά στίγματα τους στην ανθρωπότητα και πώς τολμά ακόμη η προπαγάνδα του κομμουνισμού να επικαλείται το καλό,ενώ αποκαλύπτεται η εγκληματικότητά του.

Και να απαντήσουμε στο ερώτημα τί είδους παγκόσμια δικαιοσύνη υπάρχει όταν μαζικοί εγκληματίες όπως ο Γιόζεφ Μένγκελε ο ιατρός του Αουσβιτς πέθανε καλοζωισμένος πλούσιος και υπέργηρος στην Αργεντινή, και ο δικτάτορας Κάστρο σε ηλικία 90 ετών ήρεμα στο κρεβάτι του,έχοντας απολαύσει μία πολυτελή ζωή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φιντέλ Κάστρο 
Ίσως να δημιουργείται μία απάντηση στο ερώτημα,με την φιλοσοφική ρήση του Σίγκμουντ Φρόυντ :«ο διάβολος πρέπει να υφίσταται για να απενοχοποιείται ο Θεός».

Δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη λογική ερμηνεία ύπαρξης μνήμης για ανθρώπους σαν τον Φιντέλ Κάστρο.

Πηγή
: http://www.skai.gr

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ


Εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο και πάνω από όλα με επαρκέστατη ιστορική τεκμηρίωση, το οποίο "πολεμήθηκε" σε όλες τις χώρες στις οποίες κυκλοφόρησε (ασφαλώς και στην Ελλάδα) καθώς "τόλμησε" να θιξει τα ιερά και οσια του Κομμουνισμού, δηλαδή τα εγκλήματα τα οποία συνέβησαν στο όνομα μιας όχι και τόσο ανθρωπιστικής εν τέλει ιδεολογίας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: