Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017

Δεν αντέχεται το Μεξικό.Υψώνει τείχος ο Τραμπ.....τείχος σε συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών.Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόναλντ Τραμπ.Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατασκευή ενός τσιμεντένιου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, που θα μπλοκάρει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι επιχειρούν να μπουν στην Αμερική χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, εμφανίστηκε για πολλοστή φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Έπειτα από την αποχώρηση από τη συμφωνία TTP, ο Αμερικανός πρόεδρος στρέφει την προσοχή του στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μετανάστευσης, με στόχο -όπως ισχυρίζεται- να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να «θωρακίσει» την αμερικανική επικράτεια από την είσοδο κακοποιών.


Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η υπογραφή σειράς διαταγμάτων που επιβάλλουν περιορισμούς στην ελεύθερη πρόσβαση στις ΗΠΑ για τους πρόσφυγες αλλά και τους αιτούντες βίζα από εμπόλεμες χώρες του πλανήτη
Αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως αυτό που αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες είναι η εθνική ασφάλεια. «Μία μεγάλη ημέρα προγραμματίζεται να είναι η αυριανή, για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος» έγραψε στο μήνυμά του, κάνοντας τις κατασκευαστικές να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν το τεράστιο κόστος ενός τέτοιου σχεδίου.

 
Τον Νοέμβριο του 2016, λίγες ημέρες έπειτα από την εκλογή του στην προεδρία, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ καλός σε αυτά, στην οικοδομή, θα μπορούσαν να υπάρχουν και φράχτες», μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις για απέλαση έως και 3 εκατ. μεταναστών που θα εντοπιστούν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους άδεια παραμονής, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ανθρώπους με ποινικό μητρώο (μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών)  ένα αποκαλυπτικό Video από την ταινία Sicario για αυτό που συμβαίνει στα σύνορα Μεξικού -Αμερικής.

Μπλόκο στη βίζα

Στα άμεσα σχέδιά του είναι να υπογράψει διατάγματα που θα θεσμοθετούν περιορισμούς στη μετανάστευση, τη βίζα αλλά και στους πρόσφυγες, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Zougla,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: