Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

Ξεκινούν οι κατασχέσεις και μικροποσών για οφειλές στα Ταμεία..........Eίδες η αριστερά;;Αποτέλεσμα εικόνας για Τάσος Πετρόπουλος τσιπραςΣυγκεκριμένα με υπουργική απόφαση, που υπογράφει ο Υφυπουρφός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος πλέον «στο Κ.Ε.Α.Ο. διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης». Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι προηγούμενη υπουργική απόφαση του 2014 (13822/1089/2.5.2014 - ΦΕΚ Β`1227) που καθόριζε τα «κριτήρια προσδιορισμού των «εισπράξιμων» ληξιπροθέσμων για τη διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ» καταργείται.

Σημειώνεται ότι το 2016 το ΚΕΑΟ είχε στείλει 40.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια μέσω τραπεζών σε οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ ο καθένας, οι οποίοι δεν είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους. Σε συνδυασμό με τα χιλιάδες mail που έστελναν οι υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κάθε μήνα στους οφειλέτες, για να τους ενημερώσουν για το ύψος της οφειλής τους και να τους υπενθυμίσουν τους τρόπους αποπληρωμής, η ηλεκτρονική διαδικασία, αποτέλεσε το πιο ισχυρό μέσο άσκησης πίεσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2016, μαζί με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, το ΚΕΑΟ κατάφερε να συγκεντρώσει έσοδα της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ. Με τη νέα υπουργική απόφαση εκτιμάται ότι θα ενταθούν οι πιέσεις προς τους οφειλέτες με βασικό στόχο να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των χρεών που με βάση τα σημερινά δεδομένα κυμαίνονται στα 17,5 δισ ευρώ (από 315.000 οφειλέτες).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε τι θες να κάνουν; Πρέπει να βρουν να πληρώσουν και τα 8μηνα στους δήμους. Απ'ότι είδα προσλαμβάνουν και καθηγητές σκάκι...(δεν κάνω πλάκα)
Τα παίρνουν λοιπόν από τους συνταξιούχους και τα δίνουν πίσω στους ανέργους, που οι πιο πολλοί είναι παιδιά τους.
Είδες η παραγωγική μηχανή της αριστεράς; Και περηφανεύονται κιόλας, οτι βρήκαν τον τρόπο να τα παίρνουν, γιατί τάχα μου άσκησαν πιέσεις με τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια! Και καραγκιόζηδες και παλιάνθρωποι και εγκληματίες. Πόσα χρόνια φυλακή βγαίνει αυτό; Ν'αρχίσουν να μετράνε από τώρα.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Τελικα αριστερα ειν αυτο το τσιρκο που κυβερναει?.....γιατι ειχα την εντυπωση οτι ειναι Δεξιστερα.....Ο αλεξης,που ειναι γονος οικογενειας που ανθισε επι χουντας κ ειναι κ ανηψιος του παττακου κ περασε κ απ την κνε,ε τοτε πιστευω πως ειναι ο ορισμος του Δεξιστερου.....ποιο Δεξιστερος δεν γινεται
Γιαννης