Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Mόνο η αριστερά έχει το δικαίωμα να εκφράζεται στον Παρθενώνα..Στην τελική ο Παρθενώνας είναι μόνο για τους αγωνιστές/συνδικαλιστές/επαγγελματίες φραπεδιάρηδες/ αναρχικούς/ βιρτουόζους κομπολογιού, για να τον κλείνουν και να τον ανοίγουν όποτε γουστάρουν...Από αύριο τα γνωστά υποκριτικά που μας κατέστρεψαν: Φτωχοί οι έλληνες αλλά δεν "πώλησαν" την ψυχή τους ...Ποιοι έλληνες όμως είναι φτωχοί;; Ποιοι;;

Αποτέλεσμα εικόνας για ακροπολη πανο κκε

Σχετική εικόναΟ διευθυντής της Κοιλάδας των Ναών (Valle dei Templi,) Τζουζέππε Παρέλλο, δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα "La Repubblica": "Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς, ο οίκος Gucci ας έρθει, λοιπόν, εδώ". Κατά την άποψή του "μια τέτοια πρωτοβουλία θα είχε θετικό αντίκτυπο και για την όλη εικόνα της περιοχής".


Ο Τζ. Παρέλλο, παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι "μόνον παιδιά και σχολεία μπαίνουν δωρεάν στον αρχαιολογικό χώρο με τον ναό της Ήρας και της Ομόνοιας" και πως "όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν, και να πληρώσουν πολύ".

Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το 2015 και το 2016 η εταιρία Google νοίκιασε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα για διοργάνωση δείπνου με γνωστά ονόματα του διεθνούς χρηματοοικονομικού χώρου, γεγονός οποίο παραβρέθηκαν η Αντζελίνα Ζολί και η Σαρλίζ Θεόν. Η Google κατέβαλε εκατό χιλιάδες ευρώ.
  στην ελλάδα διαβάσαμε για 56 εκατομμύρια!!!  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πόλη του Ακράγαντα, στην αρχαιότητα, ήταν γνωστή ως Ακράγας, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, Σε λιγότερο από δύο αιώνες από την ίδρυση, ο Ακράγαντας έγινε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα πιο ακμαία κέντρα του ελληνικού πολιτισμού
Σικελία προς Gucci: Αφού ο Παρθενώνας σας είπε «όχι» ελάτε για επίδειξη στον Ακράγαντα
Σύμφωνα με τη μυθολογία την Πόλη έχτισε ο Ακράγας, γιος του Δία και της Αστερόπης ,κατά την ιστορική παράδοση την ίδρυσαν μεταξύ 585 και 580 π.Χ. Ρόδιοι και Δωριείς της Γέλας . Η πόλη ονομάστηκε Ακράγαντας, όπως ο ομώνυμος ποταμός που έρεε εκεί κοντά. Πρώτοι οικιστές της ήταν ο Αριστόνους και ο Πιστίλος.
 
Ο ναός των Διόσκουρων. Έργο του 5ου αι. π.Χ. Αποτελεί το σύμβολο της σύγχρονης πόλης του Ακράγαντα (Agrigento) που φαίνεται πίσω του.

Η επιλογή του χώρου, δεν ήταν τυχαία καθώς νέα πόλη θα εμπόδιζε την επέκταση προς τα ανατολικά την αναπτυσσόμενη ραγδαία αποικία των Μεγαρέων ,Σελινούντα ,που είχε ιδρυθεί ήδη πολύ πριν.

1 σχόλιο:

eucharist tassilli είπε...

εμενα γιατι ολα αυτα μου θυμιζουν μια ελληνοβουλγαρα , υψους 1.81 , με αναλογιες Ζιζελ Μπουντχεν,που ηθελα.......