Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

Βενιζελικοί

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο "ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ;

Ο Αλέξανδρος Καραθεοδωρής πασάς, γνωστός και ως Καραθεοδωρής πασάς (1833 - 1906) ήταν Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αρχές του 19ου αιώνα που είχε διατελέσει Ηγεμόνας Σάμου και Γενικός Διοικητής Κρήτης (Βαλής). Ήταν γιος του Στέφανου Καραθεοδωρή προσωπικού γιατρού του Σουλτάνου Μαχμούτ Β΄. 

Caratheodory constantin.jpghttps://el.wikipedia.org/wiki/Αλέξανδρος_Καραθεοδωρής

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Από το 1891 έως το 1895, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Στρατιωτική Σχολή του Βελγίου στις Βρυξέλλες. Με την αποφοίτησή του, το 1895, αποδέχτηκε την πρόσκληση του θείου του, Αλέξανδρου Στεφάνου Καραθεοδωρή, ο οποίος ήταν γενικός διοικητής της Κρήτης, και τον επισκέφθηκε στα Χανιά. Εκεί γνωρίστηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

https://el.wikipedia.org/wiki/Κωνσταντίνος_Καραθεοδωρή

https://el.wikipedia.org/wiki/Οικογένεια_Καραθεοδωρή


ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ (ΕΒΡΑΙΩΝ) ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ

1.Ευάγγελος Μπαλτατζής (1826 - 1889) ήταν Έλληνας ομογενής τραπεζίτης που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1870 διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στο ελληνικό επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα μαζί με τον Ανδρέα Συγγρό.

2.Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815 – 1891) ήταν ιστορικός που χαρακτηρίζεται από τους σύγχρονους ιστορικούς ως ο «πατέρας» της ελληνικής ιστοριογραφίας

3.Θεμιστοκλής Σοφούλης (Βαθύ Σάμου, 1860 – Αθήνα, 24 Ιουνίου 1949) ήταν Έλληνας αρχαιολόγος και διαπρεπής κεντρώος (φιλελεύθερος) πολιτικός, ο οποίος χρημάτισε πρωθυπουργός της χώρας για ένα σύντομο διάστημα κατά τη δεκαετία του 1920 καθώς και κατά την πολύ κρίσιμη περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου.

4.Κωνσταντίνος Ροδόπουλος (1896 - 30 Ιουλίου 1971) ήταν Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος της Βουλής και υπουργός. Είχε λάβει υπουργικές θέσεις από το 1933, ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογή του, μέχρι το 1967.
HAEF Logo
5.Στέφανος Δέλτας (1863 - 1947) ήταν Έλληνας επιχειρηματίας, δημοτικιστής και τραπεζίτης. 
Μαζί με τον Εμμανούηλ Μπενάκη θεωρούνται οι πατέρες του Κολλεγίου Αθηνών
6.Πηνελόπη Δέλτα η οποία ήταν το τρίτο παιδί του Εμμανουήλ Μπενάκη και της Βιργινίας Χωρέμη

7.Αλέξανδρος Ζάννας (1892 - 16 Ιουνίου 1963) ήταν Έλληνας έμπορος και πολιτικός

8.Μίνα Πράτσικα (Η Οικογένεια Πράτσικα ήταν πλούσια οικογένεια της Πάτρας, μέλη της οποίας διακρίθηκαν ως έμποροι, κτηματίες και πολιτικοί.)

9.Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός της Ελλάδας

10.Γεώργιος Στρέιτ (1868-1948) ήταν Έλληνας νομικός και πολιτικός.

11.Μαρίνος Ι. Γερουλάνος, αυλάρχης και τελετάρχης της Βασίλισσας Άννας Μαρίας, ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλέα Παύλου, σύζυγος Αιμιλίας Καλλιγά και γιος της Δέσποινας

(Η Αιμιλία Καλλιγά είναι πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη.Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του Παύλου Καλλιγά, συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου.Είναι παντρεμένη με τον Μαρίνο Γερουλάνο και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Γιος της είναι ο Παύλος Γερουλάνος.)
Αποτέλεσμα εικόνας για παύλος γερουλάνος παπανδρέου
12.Παύλος Γερουλάνος εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2009.


Καραθεοδωρής πασάς! Απο πότε η Οθωμανική αυτοκρατορία διέθετε πασάδες ελληνικής καταγωγής,οεο;
μόλις ανέλαβε νέος Σουλτάνος ο Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ διορίστηκε υφυπουργός των Εξωτερικών. Αμέσως μετά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1878 εκπροσώπησε τον Σουλτάνο με τον βαθμό του βεζύρη και του μουσίρη (= πρώτος πληρεξούσιος), στο Συνέδριο του Βερολίνου όπου και συνυπέγραψε τη φερόμενη Συνθήκη του Βερολίνου (1878).Με την επιστροφή του ο Σουλτάνος του απένειμε τον τίτλο του Πασά και τον διόρισε υπουργό των Εξωτερικών.

Βολιδοσκοπώντας τις τότε τάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μαζί με τον Μέγα Βεζίρη Χαϊρεντίν Πασά εισηγήθηκε στο Σουλτάνο την άμεση εφαρμογή των φιλελεύθερων "μεταρρυθμίσεων" της λεγόμενης Σύμβασης της Χαλέπας (1878),

https://el.wikipedia.org/wiki/Αλέξανδρος_Καραθεοδωρής

Η Σύμβαση της Χαλέπας, (ή και Χάρτης της Χαλέπας) είναι μία ιστορική συμφωνία μεταξύ της Οθωμανικής κυβέρνησης και της Επαναστατικής Συνέλευσης των Κρητών που συνομολογήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1878, στην ομώνυμη συνοικία των Χανίων της Κρήτης, απ΄ όπου έλαβε και την ονομασία της.

Έτσι στις 15 Οκτωβρίου του 1878 στην οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δημοσιογράφου και πολιτικού (παππού του σύγχρονου πολιτικού) που βρίσκονταν στη συνοικία

Χαλέπα των Χανίων συνομολογήθηκε η εν λόγω σύμβαση συνέχεια της οποίας εκδόθηκε τελικά νέο φιρμάνι με το οποίο εισαχθήκανε οι συμφωνημένες «μεταρρυθμίσεις» στον Οργανικό Νόμο του 1868.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σύμβαση της Χαλέπας
Η Σύμβαση της Χαλέπας είχε μεγάλη ιστορική σημασία αφού με την συνομολόγησή της η Κρήτη γινόταν πλέον αυτόνομη πολιτεία.
Η Σύμβαση αυτή αν και τερμάτιζε όλα τα επαναστατικά κινήματα που είχαν εκδηλωθεί από το 1868 και νεότερα και ειδικά της περιόδου 1875-1878, δεν τηρήθηκε απόλυτα με συνέπεια ν΄ ακολουθήσουν νεότερες εξεγέρσεις, ειδικότερα μετά το 1889 όπου και ανεστάλη, με συνέπεια να ξεσπάσει η Κρητική Επανάσταση (1895-1898) που είχε ως

επακόλουθο αφενός τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και αφετέρου την οριστική επίλυση της αυτονομίας της Κρήτης και την ίδρυση της Κρητικής Πολιτείας (1898).
Τελικά η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα έγινε πραγματικότητα πολύ αργότερα, στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο με επίσημη τελετή της έπαρσης της ελληνικής σημαίας παρουσία του Βασιλέως Κωνσταντίνου του Α΄ και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ε. Βενιζέλου.
https://el.wikipedia.org/wiki/Σύμβαση_της_Χαλέπας

ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΔΕΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΟΙ-ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι να ναι όλα μαζί πολτός, οι εξισώσεις στόρμ είναι απλές:
Το μπουζούκι είναι όργανο
Ο αστυνομικός είναι όργανο
Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.
Τόσο απλά στο θολωμένο σου μυαλό ή μήπως όχι θολωμένο αλλά κάτι άλλο
Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Λογικό να βρίσκεις Εβραίους σε υψηλές θέσεις αφού οι γλύφτες κάνουν τα πάντα για την αναγνώριση. Όλοι οι "μεγάλοι" επιστήμονες, που δεν πρόσφεραν τίποτα στις κοινωνίες που έζησαν, αλλά υπήρξαν και παράσιτα, του 20ου αιώνα είναι Εβραίοι. Για να καταλάβει κάποιος τι λέμε, ας συγκρίνει όλα αυτά τα "σπουδαία" ονόματα με τη ζωή και το έργο του Παπανικολάου, για να καταλάβει τι διαφορά μεταξύ Ελλήνων και ΕΒραίων. Πως ο Έλληνας προσφέρει ανιδιοτελώς και πως ο Εβραίος κατσικώνεται στο σβέρκο της κοινωνίας. Πως ο Έλληνας τα λέει όλα με πράξεις, όταν ο Εβραίος περιφέρεται με την ταμπέλα του "πετυχημένου" για να πείσει για την αξία του.
Παναγιώτης