Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Μαρτίου 03, 2017

Παγκόσμια ΤράπεζαΖητήσαμε δανεικά και από την Παγκόσμια ΤράπεζαΟικονομική ενίσχυση από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) ζήτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico». Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που αιτήθηκε η ελληνική κυβέρνηση.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται και δήλωση του εκπροσώπου της Τράπεζας​
Το δημοσίευμα έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη β’ αξιολόγηση, περισσότερα από 2 δις ευρώ έχουν φύγει από τις τράπεζες (παρά τα capital controls) και η αβεβαιότητα για το αν τελικά η χώρα θα μπορέσει να βγει στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται και δήλωση του εκπροσώπου της Τράπεζας, ο οποίος αναφέρει ότι «η Αθήνα ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, και η κοινωνική προστασία. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, οποιαδήποτε τελική απόφαση για παροχή δανείων θα πρέπει να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».

Zougla,gr

Η αριστερά μας βυθίζει για ΠΑΝΤΑ σε έναν απέραντο μεσαίωνα για χάρη του πελατειακού κράτους. Ο πραγματικός λόγος είναι η πρόσληψη επιπλέον μετακλητών-συμβασιούχων. Φυσικά, εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας που τους είναι αδιάφορη μπροστά στον "κομματικό μισθοφορικό στρατό". Από το ΔΝΤ στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει δώσει απίστευτες υποσχέσεις στους τοκογλύφους. Θέλει να διώξει την μισή Ελλάδα....να αλλοιώσει τα πάντα.  Αυτό δείχνει η μέχρι τώρα στάση του.  Άλλωστε όπως μας είπε και ο Άδωνις η Ελλάδα είναι φτηνή πλέον και πρέπει να ξεπουληθεί. Ο Τύραννος  έχει σχέδιο και όσοι ακόμα δεν το βλέπουν  υπάρχει θέμα... ..Η εποχή που απλά έκανες χαβαλέ στα sites ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

υπερμνημονιο..
ελενη