Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

Ακόμα και τώρα η αριστερά του μαρξιστή Τζέρεμι Κόρμπιν , του επίσης μαρξιστή Βαρουφάκη, του σταλινικού Τσίπρα, του σοσιαλιστή Μπλερ, του Σόρος δεν μπορεί να πιστέψει το Brexit....Η Αγγλικανική Κοινωνία του Καντέρμπερι πανηγυρίζει...Η Αγγλικανική Κοινωνία του Καντέρμπερι είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ ( επικεφαλής) οι ανώτατοι εξωματούχοι του κράτους, αξιωματικοί, Ιππότες, Κόμηδες, Πρίγκιπες, Βαρώνοι.....


Tις δύο όψεις του νομίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα παρουσιάζει ο βρετανικός Τύπος με πρωτοσέλιδα άρθρα, στον απόηχο της υπογραφής από την Τερέζα Μέι της επιστολής που θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες για το Brexit.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε τα μεσάνυκτα (ώρα Ελλάδας) στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που απαθανατίζει τη Μέι να υπογράφει την επίσημη επιστολή που θα παραλάβει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ως επισφράγιση της έναρξης των διαδικασιών για τη «μεγάλη έξοδο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το διαφορετικό πρίσμα με το οποίο αντιμετωπίζουν οι βρετανικές εφημερίδες το Brexit είναι αυτό του «Guardian» και της «Daily Mail».

O «Guardian», ο οποίος παραδοσιακά υποστηρίζει τις απόψεις των
Εργατικών 
( αριστερά)στις οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο που τιτλοφορείται «Σήμερα η Βρετανία προχωρά ένα βήμα προς το άγνωστο».


Η «Daily Mail» από την άλλη, συντηρητική και υπέρμαχος εξαρχής των ακροδεξιών του Φάρατζ και της βρετανικής εσωστρέφειας, με μεγάλα, έντονα γράμματα γράφει «Eλευθερία» (σ.σ.: προσδιορίζοντάς την με την έννοια της απελευθέρωσης, της απεμπλοκής). 
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: