Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Ε, καλά αυτό είναι αλητεία, ανηθικότητα και προστυχιά....θα μπορούσε να πει ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Συμβαίνει όμως στην Γαλλία και θεωρείται μπανάλ.....

Τριερβελέρ διατηρούσε δεσμό όχι μόνο με τον Ολάντ αλλά και με τον Πατρίκ Ντεβεντζιάν, πρώην υπουργό του Νικολά Σαρκοζί, αρμόδιο για την ανάκαμψη της Οικονομίας .
Ο Ολάντ ήξερε ότι η Τριερβελέρ είχε παράλληλη σχέση με υπουργό του Σαρκοζί

Ο σοσιαλιστής Ολάντ γνώριζε για αυτή τη σχέση και έκανε τα στραβά μάτια. Το ερωτικό τρίγωνο διαλύθηκε όταν ο συντηρητικός πολιτικός, υπουργός του κ. Σαρκοζί,  κάποια στιγμή δεν άντεξε και έκανε πίσω......

Ο συγγραφέας  του βιβλίου, Κριστόφ Γιακουμπιστζίν, στενός φίλος της Βαλερί Τριερβελέρ, αναφέρει πως επρόκειτο για μία σχέση τύπου «Jules et Jim», υπονοώντας την ταινία του 1962, όπου η Ζαν Μορό είχε βρεθεί μπλεγμένη σ' ένα ερωτικό τρίγωνο με δύο άντρες όπου και οι τρεις τους ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

Παράλληλα, στη νέα βιογραφία της Τριερβελέρ αναφέρεται πως ακριβώς το ίδιο διάστημα καμάκι στην πρώτη κυρία της Γαλλίας είχε κάνει και ο τότε γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί. Ωστόσο, η Τριερβελέρ τον... απέρριψε....

iefimerida.gr

Ποια Γαλλία; Ποιες εκλογές; Ποια Ευρώπη;

Θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε μια μεμονωμένη παρορμητική κίνηση "ώριμων" εραστών; Φυσικά και όχι. Έχει ξαναγίνει. Γίνεται συχνά… το έχουν και  καμάρι. Ο δρόμος προς την τυραννία προήλθε πρώτα από την  ανηθικότητα.  

Και στην άκρη του τούνελ, το American dream με δόση Γαλλικής επανάστασης-Ευρωπαικού συντάγματος. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Οποιος και να είναι πρόεδρος. Οποιο κόμμα στην εξουσία. Καμία σημασία. Ανηθικότητα. Από το κακό στο χειρότερο.

Η Δημοκρατία είναι ένα τέτοιο "ιδιόμορφο" σύστημα, το οποίο δεν είναι φυσικό. Είναι ανθρώπινο δημιούργημα και ως εκ τούτου έχει τη δική του παθογένεια ...Μια παθογένεια, την οποία τη γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα οι εφευρέτες της και άρα οι αρχαίοι Έλληνες. Αν, για παράδειγμα, μπορούσαμε να κάνουμε ένα "θαύμα" και να "αναστήσουμε" έναν από τους μεγάλους πολιτικούς άνδρες τής αρχαίας Αθήνας, για να του ζητήσουμε να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τη σημερινή αθλιότητα, τι θα μας έλεγε; Δεν θα μας έλεγε ότι πέσαμε θύματα προδοσίας από την πλευρά των ηγετών μας; ...Από εκεί θα ξεκινούσε. Είναι προφανές ότι έχουμε πέσει θύματα προδοσίας. Το θέμα είναι ποιος και πότε μας πρόδωσε. Τι θα μας έλεγε λοιπόν ο αρχαίος μας πρόγονος;

Δεν θα μας παρακινούσε να βρούμε τους προδότες; ..."Χαϊβάνια της αφέλειας ψάξτε τους προδότες ", θα μας φώναζε ..."Χαϊβάνια του βαρβαρικού "politically correct" ψάξτε τους προδότες ανάμεσα στους ανώμαλους που σας κυβερνάνε, γιατί αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι που εκβιάζονται και προδίδουν ΠΑΝΤΑ" ..."Από τη στιγμή που στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προόδου δεν χρησιμοποιείτε "φίλτρα" προσώπων...", θα μας έλεγε, ..."ψάξτε να βρείτε τον προδότη εκεί όπου οι αρχαίοι έβαζαν "φίλτρα"". Πού ψάχνεις δηλαδή; ...Εκεί όπου οι αρχαίοι είχαν απαγορεύσεις, τις οποίες οι νεώτεροι - λόγω άγνοιας ή "πολιτισμού" - τις κατήργησαν ...Εκεί όπου η προδοσία ή η διαφθορά "ανοίγει" τις "κερκόπορτες" της Δημοκρατίας ...Εκεί όπου η προδοσία ή η διαφθορά είναι δεδομένη για κάποιους.

Για τους αρχαίους Έλληνες μερικά πράγματα ήταν τόσο δεδομένα, που δεν κάθονταν ούτε να τα συζητήσουν. Δεν κάθονταν καν να αναζητήσουν κάποιες εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώσουν κανόνες. Θεωρούσαν όλους τούς σεξουαλικά "μη φυσιολογικούς" ανθρώπους ακατάλληλους για δημόσια αξιώματα. Γιατί; ...Όχι για λόγους ρατσιστικούς ...Όχι επειδή πίστευαν ότι δεν είχαν ικανότητες ή εξυπνάδα ...Τους θεωρούσαν ακατάλληλους, γιατί γνώριζαν ότι τα πάθη τυφλώνουν τους ανθρώπους και αυτοί οι "μη φυσιολογικοί" άνθρωποι είχαν και έχουν πάθη ...Πάθη μάλιστα πολυδάπανα και όποιος έχει ακριβά πάθη είναι θέμα χρόνου να εκδηλώσει "τάση" προς τη διαφθορά. Όποιος "καίγεται", είναι θέμα χρόνου να απλώσει τα "χέρια" του προς το "μέσο" που "δροσίζει" και στην προκειμένη περίπτωση στο δημόσιο χρήμα. Θεωρούσαν δηλαδή δεδομένο ότι οι εξουσιαστές, οι οποίοι ήταν σεξουαλικά ανώμαλοι, θα διαφθείρονταν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα "βίτσια" τους.

 http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/10/irthe-i-ora-tou-karamanli.html 

Από την Γαλλία ξεκίνησε η μεταπολίτευση...από την Γαλλία των Ιακωβίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: