Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΟΥΦ (ΙΑΝΟΥΣ)

Το Ρουφ είναι συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ομόνοιας στην περιοχή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη. Το Ρουφ ήταν παλιά βιομηχανική ζώνη, αλλά σταδιακά οι βιομηχανίες απομακρύνθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στο Βαυαρό Ρουφ, ο οποίος είχε εκεί μεγάλη περιουσία. Ο Ρουφ ήταν απόγονος της γνωστις Πατρινής οικογένειας Ρούφου κι επειδή είχε ξενιτευτεί είχε μετατρέψει το επίθετό του από Ρούφος σε Ρουφ.

https://el.wikipedia.org/wiki/Ρουφ


Συνοικία που βρίσκεται στο δυτικό σημείο της πόλης. Οφείλει το όνομά της στο επώνυμο του Βαυαρού Λουδοβίκου Ρουφ που συνόδευε τον Όθωνα και την Αμαλία και ο οποίος είχε αγοράσει εκεί ένα μεγάλο κτήμα και ίδρυσε ένα βουστάσιο

http://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/apo-poy-proerhetai-onoma-20-synoikion-tis


Η Οικογένεια Ρουφ ή Ρούφου ήταν αρχοντική οικογένεια που άκμασε στην Πάτρα.
Η οικογένεια Ρουφ καταγόταν από αριστοκρατική Σικελική οικογένεια και είχε ηγεμονεύσει, κυρίως κατά την περίοδο της Νορμανδικής κατάκτησης, την Καλαβρία. Μέλη της Σικελικής οικογενείας ήρθαν στην Ελλάδα και διασκορπίστηκαν στην Κέρκυρα, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Τα μέλη των τριών κλάδων είχαν καθολικό θρήσκευμα.

Τα μέλη του κλάδου των Πατρών είχαν προέλθει κυρίως από την Αθήνα, γι' αυτό και συνήθιζαν να βαφτίζονται με Αθηναϊκά ονόματα όπως: Αγγελής, Μαμονάς και

Μπενιζέλος. Η συγγένεια με τον Κερκυραϊκό κλάδο της οικογενείας προκύπτει από τον Στέργιο Ρούφο ή Ρουφόπουλο, κάτοικο Κέρκυρας, ο οποίος άφησε την περιουσία του στους Ρούφους των Πατρών.

ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ:ΜΑΜΟΝΑΣ,ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΣ! (ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤ... ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ)


Είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων (ΕΒΡΑΙΚΩΝ) οικογενειών να δημιουργούν στενούς δεσμούς με άλλες ισχυρές αριστοκρατικές (ΕΒΡΑΙΚΕΣ) οικογένειες. Τέτοιες συγγένειες είχε με τις εξής οικογένειες: Ζαΐμη και μέσω αυτής με αυτή των Δεληγιάννη-Παπαγιαννόπουλων, Σισίνη, Κουντουριώτη, Προβελέγγιου, Μαυρομιχάλη,
Αθηνογένη, Κωστάκη, Νοταρά και Σουλτάνη.

https://el.wikipedia.org/wiki/Οικογένεια_Ρούφου

ΣΙΣΙΝΗΣ!

ΣΑΧΙΝΗΣ! :ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ-ΝΥΜΦΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΣΣΑ)

Γενάρχης της οικογένειας είναι ο Δημήτρης Κιοσσές - Σαχίνης, γιος του Αντωνίου Κιοσσέ, προκρίτου Ύδρας. Το Σαχίνης αποτελεί παραφθορά του παρωνυμίου Σαχίν (σαΐνι, εκ του τουρκικού sahin = γεράκι), το οποίο του δόθηκε καθώς λάμβανε μέρος με ιδιόκτητο ταχύπλοο πλοίο στην διεκπεραίωση της αλληλογραφίας.

https://el.wikipedia.org/wiki/Οικογένεια_Σαχίνη

Tο επώνυμο Σαχίνης αναφέρεται σε ένα κλάδο της αρχοντικής οικογένειας Κιοσσέ της Ύδρας, που ήταν γνωστή στη νήσο από τον 18ο αιώνα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Σαχίνης

ΚΙΟΣΣΕΣ! ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ!


Κιοσέμ Σουλτάνα

Η Χασεκί Μαχπεϊκέρ Κιοσέμ Βαλιντέ Σουλτάν ήταν η ισχυρότερη γυναίκα στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν η αγαπημένη σύζυγος του Σουλτάνου Αχμέτ Α' και μητέρα δύο Σουλτάνων, του Μουράτ Δ' και του Ιμπραήμ Α'. Επηρέασε την πολιτική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσω του συζύγου της Αχμέτ Α', των γιων της Μουράτ Δ' και Ιμπραήμ Α' και τέλος του εγγονού της Μεχμέτ Δ'.

Η Κιοσέμ ήταν Ελληνικής καταγωγής, με καταγωγή από την Χίο, κατά κάποιους κόρη ενός ιερέα, και το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία.

https://el.wikipedia.org/wiki/Κιοσέμ_Σουλτάνα

Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΕΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ


Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...


Ruffo di Calabria

I Ruffo di Calabria[1] sono una delle famiglie della nobiltà italiana più antiche e blasonate, già annoverata tra le sette più grandi casate del Regno di Napoli[2].
Paola, sesta regina dei Belgi[3] e figlia di Fulco Ruffo di Calabria, ne è una discendente.

https://it.wikipedia.org/wiki/Ruffo_di_Calabria


Η Βασίλισσα Πάολα του Βελγίου (1937) (γεννημένη ως Πάολα Ρούφο της Καλαβρίας) είναι η σύζυγος του τέως Βασιλιά Αλβέρτου Β΄ του Βελγίου, ο οποίος παραιτήθηκε από το θρόνο τον Ιούλιο του 2013.

https://it.wikipedia.org/wiki/Πάολα_του_Βελγίου


Η ετυμολογία του επωνύμου "Βενιζέλος"

Σ' έγγραφο των Ναϊτών Ιπποτών, αναφέρεται αγορά περιοχής ονόματι...
Benigello, στις όχθες του ποταμού Έβρου (ο αρχ. π. Ίβηρ) στο ρηγάτο της Αραγόνας, το 1169. Η προέλευση της ονομασίας "Βενιζέλος", ενδεχομένως ανάγεται σε ισλαμική οικογένεια της Ανδαλουσίας, τους μπεν Ιζαλον, οι οποίοι βέβαια, όπως και οι γειτονικοί τους μπεν Ιταλα (= γιοι του Ιταλού), δεν υπήρξαν απαραίτητα Άραβες ή Μαυριτανοί /
Μώροι.

Φαίνεται όμως ότι υπήρξε και ιταλιανικος ή σιτσιλιάνικος οίκος Μπενιτζέλο, με άγνωστη συνάφεια με τους Μαυριτανούς συνώνυμους τους, στην Ανδαλουσία. Μέσω αυτού του οίκου είναι που τo "Μπενιζέλος" θα καταστεί δημοφιλές μικρό όνομα για τους Ρωμιούς των Νεωτερων Χρόνων, σε Αττική και Μοριά, δηλαδή εκεί όπου κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, δραστηριοποιείται ο ιταλικός οίκος των Μπενιζέλι, και ο συγγενικός του, ο οίκος Ρουφ (κλάδος των απογόνων του κύρι της Καλαβρίας, Πιέτρου Ρούφφο). Στην Αττική μάλιστα, οι Μπενιζέλοι θα συγγενέψουν και με Παλαιολόγους. Έτσι γεννιέται και ο οίκος των Μπενιζέλων-Παλαιολόγων, που ευημερεί στην Αθήνα κατά το διάστημα 15ος - 17ος αι. Γόνος αυτού του οίκου είναι και η περίφημη Ρηγούλα Μπενιζέλου, η αγαθοεργός Αγία Φιλοθέη, γνωστή στους Αρβανίτες ευεργετηθέντες της και ως Καλογρέζα!

Δεν είναι ξεκάθαρη ούτε η σχέση του κλάδου των Ρούφων, που εγκαθίσταται στην Πάτρα (κατά παράδοση έχοντας μόλις αφιχθεί είτε από την Κορφού (Κέρκυρα), είτε από

τη Μεσσίνα, λίγο μετά από την εποχή της Ρηγούλας), με τους Αθηναίους Ρούφους, που διαβιούν στην Ελλάδα από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού συνήθως οι ρωμέικες οικογένειες που χρησιμοποιούσαν το "Βενιζέλος" ως όνομα βαπτιστικό, δεν είχαν και πολύ σχέση με τον αρχικό ιταλικό οίκο. Ήταν απλώς κουμπάροι τους, ή βασσάλοι τους, ή κάτι παρόμοιο.

σχόλιο Γ.Θ : Οι σκοτεινοί κύκλοι, που προσπαθούν να αμαυρώσουν την ιστορία του Έθνους μας και των ιστορικών προσώπων του, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας, ο Βενιζέλος και άλλοι που έπονται, έχει ως στόχο να μας διχάσει και να μας στερήσει από αγωνιστικά πρότυπα. Μην τους πιστεύετε, μαζί με το Ψευτορωμαίικο θα φύγουν πίσω...

kamasatala@gmail.com

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/03/blog-post_2985.html


ΡΟΥΦ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ (RUFFIANO)-ΜΠΑΡΟΥΦΑ (BARRUFA)-BARUFF (ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ)

ΕΤΣΙ,ΕΤΣΙ! ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!

Μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΑΟΛΑ ΡΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
Μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Υ.Γ.:There's a storm coming!