Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

DrumontO Edouard Drumont (1844 - 1917) ήταν Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος. Καθολικός και εθνικιστής, ήταν γνωστός για τo λυσσαλέο αντισημιτισμό του, και έφτασε στο απόγειο της φήμης του κατά τη διάρκεια της υπόθεσης Dreyfus. Ο Drumont έγραψε αρκετά βιβλία. Τα πρώτα του βιβλία δεν είχαν σχέση με την πολιτική όπως Les Fetes nationales Παρίσι (1878),  Vieux Paris (1878), και το Le Dernier des Trémolin (1879). Αργότερα  εξέφρασε τις πολιτικές του απόψεις, όπως στο βιβλίο  La France Juive (1886).Το βιβλίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πραγματοποιεί 150 εκδόσεις, εξασφαλίζοντας στον συγγραφέα του -εκτός από φήμη- καταδίκη σε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και δύο προκλήσεις σε μονομαχία από εύθικτους Εβραίους Ο Drumont είχε μια σύντομη πολιτική καριέρα. Το 1898, εξελέγη αναπληρωτής, και έγινε ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης του αντι-εβραϊκού κόμματος. Ζήτησε την επανεκλογή το 1902, νικήθηκε, και επέστρεψε στο γράψιμο και τη δημοσιογραφία.

Ο Ντριμόν, ο οποίος πεθαίνει το 1917, θάβεται στο νεκροταφείο Περ Λασέζ του Παρισιού, ενώ στο μνήμα του αναγράφεται: «Ανθρωπος των γραμμάτων, συγγραφέας του αθάνατου έργου Η Εβραϊκή Γαλλία». 

Ο δεξιός δήμαρχος του Παρισιού Ζαν Τιμπερί διατάζει, όμως, το σβήσιμο της επιγραφής το 2000. 

Ο Ντριμόν πίστευε ότι η Γαλλία διοικείται από τον Ρότσιλντ ( βασιλιά του Ισραήλ).....αυτό άλλωστε έδειχναν και τα σκίτσα της εφημερίδας του La libre parole.

Δεν υπάρχουν σχόλια: