Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν προανήγγειλε ο Τσαβούσογλου. Xρειάζεται στήριξη ο ακραίος Ισλαμιστής...Μην ξεχνάμε ότι ο Τραμπ συνομίλησε με τον Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη νίκη του ...Ο Ερντογάν κέρδισε με μόλις πάνω από 2,5 τοις εκατό, σε ένα αποτέλεσμα που οι αντίπαλοί του έχουν ορκιστεί να αμφισβητήσουν και το οποίο οι ανεξάρτητοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, του οποίου η ΗΠΑ είναι μέλος, είπαν ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας βαθιά προβληματικής διαδικασία. Τι θα κάνει ο Τραμπ; Θα ντυθεί Ομπάμα για να μας παρουσιάσει ως φιλελεύθερο ισλαμιστή τον Ερντογάν;

«Θα ορίσουμε μια ημερομηνία, ώστε οι δύο πρόεδροι να συναντηθούν τον Μάιο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν προανήγγειλε ο Τσαβούσογλου

«Οι δύο ηγέτες δεν έχουν ακόμη συναντηθεί, αλλά έχουν συνομιλήσει πολλές φορές τηλεφωνικώς» υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας διατύπωσαν την κοινή τους επιθυμία να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον, «προκειμένου να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη για την ψηφοφορία την οποία κέρδισε με ποσοστό λίγο πάνω από το 51% των ψήφων ο Ερντογάν, αν και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσαν ότι οι συνθήκες διεξαγωγής του ήταν άνισες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: