Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Φαντάσου στην Ελλάδα τι έχει γίνει μέχρι στιγμής...Μας έχωσαν στα μνημόνια και μας δουλεύουν χωρίς έλεος. Κυριολεκτικά έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο αθλιότητας. Με μια απίστευτη περιουσία 130 εκατομμύρια δολάρια ο "αυστηρός" μουσουλμανοεθνικιστής πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Πριν το 2002 κανείς δεν γνώριζε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Τουρκία. Μέσα σε 15 χρόνια από το πουθενά ο γραφικός μουσουλμάνος έγινε Κροίσος.

Δύο ιστοσελίδες, η ρουμανική theblacksea.eu και η γαλλική mediapart.fr, φέρνουν στο φως τα «Malta Files» και μιλούν για περιουσία μαμούθ της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας, η οποία ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια δολάρια και «απλώνεται» στην Ολλανδία και τη Μάλτα.

 Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ
Σημειώνεται πως έρευνα αναφορικά με την περιουσία του Μπιναλί Γιλντιρίμ διεξάγει η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή (EIC) στο πλαίσιο ελέγχου των Malta Files.Στην οικογενειακή επιχείρηση του ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν, ανήκουν 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες - συγκεκριμένα στο Κουρακάο. Παρά το γεγονός ότι αρκετά από τα στοιχεία, ειδικά αυτά που βρίσκονται σε φορολογικούς... παραδείσους, παραμένουν στη σκιά, τα πρακτορεία αποκαλύπτουν ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και τα ανίψια του έχουν αγοράσει 7 ακίνητα στην Ολλανδία, ύψους άνω των 2,5 εκατ. δολαρίων. Στη μία περίπτωση, μάλιστα, πλήρωσαν μετρητά.

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμα τον τρόπο με τον οποίο ο Γιλντιρίμ χρησιμοποίησε μία από αυτές τις ολλανδικές εταιρείες για να δωρήσει ανώνυμα 600.000 ευρώ στον Δήμο Pendik, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την αναδόμηση νέου τζαμιού. Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι στις Νήσους Μάρσαλ αλλά και στον Παναμά εδρεύουν και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις.

Ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της ΤουρκίαςΗ έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, τον τρόπο, με τον οποίο η ναυτιλιακή offshore της οικογένειας αναπτύχθηκε ταχύτατα και σε συνάρτηση με την «επαγγελματική ανέλιξη» του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έφθασε να γίνει ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Τουρκίας.  Για περίπου 12 χρόνια -με κάποιες μικρές διακοπές- ο Γιλντιρίμ ηγήθηκε του Υπουργείου Μεταφορών. Και παρότι κατά τη διάρκεια της θητείας του η αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις για τις οικογενειακές του επιχειρήσεις, ο πολιτικός αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μπήκε στον χώρο της ναυτιλίας το 1994 όταν διοικούσε τη δημοτική εταιρία Istanbul Fast Ferries

Το μόνο δημόσιο σχόλιο που έχει κάνει επίσημα για τις επιχειρήσεις του ήταν τον Μάρτιο του 2013 όταν είπε σε δημοσιογράφο του CNN Τurk ότι μεταβίβασε τη ναυτιλιακή εταιρεία στα παιδιά του. Δεν έδωσε, όμως, περισσότερες πληροφορίες. 
Αποτέλεσμα εικόνας για erntogan  Μπιναλί Γιλντιρίμ
Σήμερα, τα πλοία της οικογένειας Γιλντιρίμ πλέουν στη Μεσόγειο, γύρω από το Μπάρι της Ιταλίας, στα ελληνικά νησιά και στις νότιες ακτές της Ισπανίας. Το κάθε ένα από αυτά κοστολογούνται μεταξύ 2 και 3 εκατ. δολαρίων.

Τα πλοία χρηματοδοτούνται με τεράστια δάνεια από ελβετικές και τουρκικές τράπεζες

Τουλάχιστον τέσσερα από τα πλοία αυτά χρηματοδοτούνται με τεράστια δάνεια από ελβετικές και τουρκικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης μίας κρατικής. Κανείς από την οικογένεια δεν έχει απαντήσει σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τα... έργα και ημέραι της «South Seas Shipping»........


Πηγή: Turkish Minute

2 σχόλια:

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

καλην εσπερα φιλε peri ,μηπως γνωριζεις αυτος ο μπιν -αλη εχει καμια συγγενεια με τον μπεν -ζελον η τουρκογλου του ενφια??μηπως ειναι κουμπαροι οπως ο καρα αμαν με τον μπατακογλου η ντραγκον??...

, είπε...

Aυτο που ξέρω είναι ότι η κορη του Αχιλλέα Καραμανλή έχει πλοία όπως και Μπιναλί............

peri