Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Eurogroup: Θέλουμε ασυλία στους αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ για ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας. Σύριζα: "Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας".

Το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει την δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εάν η χώρα δεν χορηγήσει ασυλία στους αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos.
Αποτέλεσμα εικόνας για ξεπουλημα
Όπως αναφέρει το Reuters, το 2015 Έλληνας εισαγγελέας απηύθυνε κατηγορίες σε τρεις αξιωματούχους του ΤΑΙΠΕΔ για μια συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης 28 κρατικών κτηρίων.
"Εάν δεν υπάρξει μια οριστική λύση για την κατάσταση αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει την εκταμίευση", δήλωσε ο de Guindos από το Λουξεμβούργο.
Μαξίμου: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί
"Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το θέμα της εμπλοκής στην εκταμίευση της δόσης.
Και επιχειρούν να καθησυχάσουν: "Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας".
Υπενθυμίζεται ότι χθεςσε δημοσίευμα του το Capital.gr ανέφερεότι σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα, αναμένεται να εγείρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 3 μέλη του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014 ( τότε κυβερνούσε ο Σαμαράς). Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονται είναι τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα "αγκάθια" μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όπως διαφάνηκε από τον τότε δημοσιοποιημένο διάλογο Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ στο Γιούρογκορουπ της 24ης Μαΐου του 2016.

Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras gelia

Δεν υπάρχουν σχόλια: