Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

Πάνω που λες ότι τερματίσαμε την ...γελοιότητα, πάντα υπάρχει ένας κρυμμένος άσος που μας αποκαλύπτεται. Έτσι για να μας θυμίζουν ότι είμαστε μακράν ο πιό μαλάκας λαός της υφηλίου

Φωτογραφία του χρήστη Το Παρατηρητήριο.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οφείλουν να τιμήσουν με ένα μεγαλοπρεπές μνημείο δύο γυναίκες αγωνίστριες. Αυτές που πρώτες έβαλαν τα στήθη τους μπροστά ώστε να συνεχίζουμε εμείς οι πολίτες να δίνουμε 180 εκατ. το χρόνο (μέσω ΔΕΗ) για να συντηρούμε το μέγαρο.
Φωτογραφία του χρήστη Το Παρατηρητήριο.

5 σχόλια:

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Καλο μηνα φιλε peri ,οταν με μπενακη σαμ και σαρα το μαγαζι το ονομασαν νεριτ δηλ.επταφωτη λυχνια και εχωμεν γιατι νατο κρυψωμεν αλλωστε συμμαχο και αρχηγο συμπεθερο τον μπιμπι η μπεν απο τη χωρα του αυναν που πινει τον αμποτ η αξελ και κοστελο η καμενεφ σαν καρνεισον σοκολατα με χορηγο τον τζεφρυ Νο2, χεστα...σαλουτε αμιγκος...

Ανώνυμος είπε...


ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΝΕΚΗ!

Συρία: Παλμύρα η μυθική πόλη των Φοινίκων

http://www.ethnos.gr/asia/arthro/syria_palmyra_h_mythiki_poli_ton_foinikon-9284987/


ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ;

Οι Φοίνικες ή Σιδώνιοι ήταν αρχαίος σημιτικός λαός που έζησε στη βόρεια Χαναάν, στην παραλιακή πεδιάδα μήκους περ. 200 χλμ και πλάτους μόλις 30 χλμ του σημερινού Λιβάνου -τμήμα της αρχαίας χώρας ανήκει σήμερα και στο Ισραήλ και στη Συρία. Κατά τον Ηρόδοτο και τον Στράβωνα προήλθαν από την Ερυθρά θάλασσα και εγκαταστάθηκαν στη λεγόμενη Φοινίκη γύρω στο 2000 π.Χ., ωστόσο ως διακριτή πολιτισμική οντότητα άρχισαν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους λαούς της Χαναάν γύρω στο 1200 π.Χ.. Από τότε και έως το 700 π.Χ. περίπου χρονολογείται η μέγιστη ακμή τους.Μια δοξασία των Ελλήνων ήταν πως οι Φοίνικες πήραν το όνομά τους από τον μεγαλύτερο ήρωά τους και ιδρυτή του γένους τους, τον Φοίνικα.


https://el.wikipedia.org/wiki/Φοίνικες


ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Η Φοινίκη διατήρησε μακρόχρονη σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, από ένα σημείο και μετά ως εμπορικοί ανταγωνιστές του, ενώ κατά την παράδοση η Θήβα ιδρύθηκε από έναν Φοίνικα πρίγκηπα, τον Κάδμο.


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΔΜΟΣ;

Στην Ελληνική μυθολογία, ο Κάδμος είναι γιος του Αγήνορα και της Τηλέφασσας, αδελφός του Φοίνικα, του Κίλικα και της Ευρώπης.


Όταν ο Δίας απήγαγε την Ευρώπη, ο Κάδμος έψαξε για την αδερφή του, αλλά το Μαντείο των Δελφών του έδωσε διαταγή να σταματήσει το ψάξιμο και να ακολουθήσει μια αγελάδα κι όπου εκείνη σταματούσε, εκείνος να ίδρυε μια νέα πόλη. Έτσι ιδρύθηκε από τον Κάδμο η πόλη των Θηβών.
Τα δόντια του δράκοντα
Ο Κάδμος σκότωσε ένα δράκοντα που φυλούσε μια πηγή γειτονικά της Θήβας. Ο δράκοντας όμως ήταν γιος του Άρη και της Νύμφης Τέλφουσας κι έτσι ο Κάδμος υποχρεώθηκε να υπηρετήσει ως δούλος τον Άρη για ένα χρόνο. Με εντολή του θεού ή με συμβουλή της Αθηνάς, σύμφωνα με άλλους μύθους, ο Κάδμος έσπειρε τα μισά δόντια του δράκου σε οργωμένο χωράφι και από τη γη φύτρωσαν άγριοι πολεμιστές που ονομάστηκαν Σπαρτοί. Με ένα έξυπνο σχέδιο του Κάδμου αυτοί αλληλοεξοντώθηκαν και επέζησαν μόνο πέντε, που αποτέλεσαν τους πρώτους πολίτες της Θήβας. Ως ανταμοιβή ο θεός του έδωσε για σύζυγό του την κόρη του,την πεντάμορφη Αρμονία. Ο Κάδμος δώρισε στη γυναίκα του ένα πέπλο φτιαγμένο από την Αθηνά κι ένα περίφημο περιδέραιο, γνωστό σαν το περιδέραιο της Αρμονίας, έργο του Ηφαίστου.https://el.wikipedia.org/wiki/Κάδμος


Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ;

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ευρώπη είναι γνωστή κυρίως η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας. Από μερικούς θεωρείται κόρη του Αγήνορα (ο Φοίνιξ ήταν γιος του Αγήνορα). Ο Δίας απήγαγε την Ευρώπη και μαζί απέκτησαν τρία τουλάχιστον παιδιά: τον βασιλιά Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα.


https://el.wikipedia.org/wiki/Ευρώπη_(μυθολογία)


Ο ΔΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ,ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΝΩΑΣ.

ΜΕ ΤΙ ΖΩΟ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΣΙΦΑΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ; ΜΕ ΤΑΥΡΟ;

ΠΟΙΟΝ ΝΑΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ISIS ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ; ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΒΑΑΛ-ΔΙΑ


Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τον αρχαίο ναό του Βάαλ-Δία στην Παλμύρα...

http://www.mixanitouxronou.gr/i-tzichantistes-anatinaxan-ton-nao-tou-vaal-dia-stin-palmira/


Ο ΒΑΑΛ

Ο Βάαλ ήταν ο μεγαλύτερος θεός των Χαναναίων και των Φοινίκων, αλλά και αρκετών σημιτικών λαών της Εγγύς Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, όπως των Βαβυλωνίων, Μωαβιτών κ.α. Σύμφωνα με την μυθολογία των Χαναναίων ο Βάαλ ήταν γιος του θεού Ελ. Ήταν προστάτης της γεωργίας, της γονιμότητας και των κατοικίδιων ζώων. Ο Βάαλ εικονιζόταν ένοπλος, με δόρυ στο χέρι και με ένα φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι του, σύμβολο πιθανώς του Ήλιου. Άλλοτε τον παρίσταναν με κέρατα βοδιού κι άλλοτε σαν γυναίκα με μεγάλους μαστούς και κρατώντας στο χέρι περιστέρι. Σύμβολο του Βάαλ ήταν ο ταύρος, και μάλιστα, ο "χρυσός ταύρος".

Ήταν ο κυρίαρχος του κεραυνού της αστραπής και της καταιγίδας... (ΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΔΙΑΣ; ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΩΣΤΑ;)


Κάποιοι ταύτισαν τον Βάαλ με τον Μολώχ, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες τον ταύτισαν με τον Κρόνο και με τον Δία, ενώ στα ελληνικά κείμενα αναφέρεται ως Βήλος.

http://users.sch.gr/aiasgr/Thrhskeiologia/Eidwlolatrikes_theothtes/Baal.htmΥ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΔΜΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΗΝΟΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΗΝΟΡΑΣ;


Ο Αγήνορας βασιλιάς της Φοινίκης αναφέρεται στη Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου [1] ως γιος του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης, εγγονός του Επάφου και δίδυμος αδελφός του Βήλου.


Ο Αγήνορας της Φοινίκης πήρε ως σύζυγό του την Τηλέφασσα και απέκτησαν τον Κάδμο, τον Φοίνικα και τον Κίλικα. Ο Ευριπίδης στις Φοίνισσες και ο Παυσανίας[2] αναφέρουν ως γιος τους και το Θάσο. Μοναχοκόρη τους ήταν η Ευρώπη, την οποία άρπαξε ο Δίας μεταμορφωμένος σε ταύρο. Μετά την αρπαγή της, ο Αγήνωρ διέταξε τους γιους του να αναζητήσουν την αδελφή τους και να μη γυρίσουν πίσω χωρίς αυτή. Οι αδελφοί δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, οπότε εγκαταστάθηκαν σε άλλους τόπους. Εκεί ίδρυσαν αποικίες και πόλεις [3][4], που πήραν το όνομα του ιδρυτή τους: Φοινίκη, Κιλικία, Θάσος.


https://el.wikipedia.org/wiki/Αγήνορας_ο_Φοίνικας


Ο ΑΓΗΝΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΒΗΛΟΥ

ΑΦΟΥ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ (ΚΑΔΜΟΣ-ΑΓΗΝΟΡΑΣ) ΕΙΧΑΝ DNA ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ,ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΕΝΑΡΧΗΣ-ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ;Φοίνιξ (μυθολογία)


Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Φοίνιξ, εκτός από το μυθικό πτηνό Φοίνικα, είναι γνωστός κυρίως ο πατέρας της Ευρώπης, της μυθικής καλλονής που απήγαγε ο Δίας. Αναζητώντας την κόρη του, ο Φοίνικας έφθασε μετά από περιπλανήσεις σε μία άγνωστη χώρα, στην οποία εγκαταστάθηκε και της έδωσε το όνομά του: Φοινίκη. Δηλαδή ο Φοίνιξ ήταν ο «επώνυμος ήρωας» της Φοινίκης. Στη συνέχεια, ο Φοίνιξ βασίλεψε στην Τύρο ή στη Σιδώνα. Θεωρείται ο εθνάρχης των Φοινίκων. Ο Φοίνιξ γενεαλογείται ως γιος του Αγήνορα, ενώ σε κάποιες παραδόσεις είναι αδελφός της Ευρώπης και του Κάδμου.


https://el.wikipedia.org/wiki/Φοίνιξ_(μυθολογία)

Ο ΦΟΙΝΙΞ ΓΕΝΕΑΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΗΝΟΡΑ.Ο ΑΓΗΝΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.ΑΡΑ,Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΠΠΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΥ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

Βήλος

Στην ελληνική μυθολογία ο Βήλος είναι ένας από τους δίδυμους γιους που η Νύμφη Λιβύη απέκτησε από τον Ποσειδώνα - (ο άλλος ήταν ο Αγήνωρ). Ενώ ο Αγήνορας πήγε στη Συρία, ο Βήλος έμεινε στην Αίγυπτο όπου έγινε βασιλιάς και παντρεύτηκε την Αγχινόη, κόρη του θεού Νείλου. Απέκτησε δύο δίδυμους γιους, τον Αίγυπτο και το Δαναό. Σ' αυτούς προσθέτουν μερικές φορές τον Κηφέα και τον Φινέα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Βήλος


Ο ΑΓΗΝΟΡΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Ο ΒΑΑΛ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΒΗΛΟΣ


Ερωτήσεις προς απάντηση


ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΔΜΟΣ";

Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ; ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ή ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ;

ΓΙΑΤΙ Η ΘΗΒΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ-ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ;

ΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ,ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΙ DNA ΕΙΧΑΝ; ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ Ή ΔΡΑΚΟΕΙΔΕΣ;

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΗ.Ο ΘΕΟΣ ΑΡΗΣ EIXE ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ DNA ΔΡΑΚΟΥ;

ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ,ΤΟΤΕ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ;

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΗ,ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ= ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1:Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ


Στην αλχημεία και τον αποκρυφισμό είναι ένα ισχυρό σύμβολο του στοιχείου του Πυρός και χρησιμοποιείται εκτενώς.
Χρησιμοποιήθηκε από τη Φιλική Εταιρεία ως σύμβολο της ανάστασης του Ελληνικού Κράτους.

Χρησιμοποιήθηκε από την Κυβέρνηση Καποδίστρια ως εθνόσημο και ως νόμισμα.Χρησιμοποιείται επίσης και από τους μασόνους, ως έμβλημα της μεγάλης στοάς τους.
Αποτελεί ένα από τα τάγματα αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της Χούντας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα, την περίοδο 1967-1974.
Τέλος, αποτελεί το σύμβολο η το ονομα των αθλητικών συλλόγων Προοδευτική, Νάουσα, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Αναγέννηση Επανομής, Φοίνικα Πολίχνης και Φοινικα Συρου στην Ελλαδα και της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στην Κύπρο αλλά επίσης και άλλων συλλόγων.

https://el.wikipedia.org/wiki/Φοίνικας_(μυθολογία)Ερωτήσεις προς απάντηση.

Απο την στιγμή που ο Φοίνικας είναι ένα αποκρυφιστικό σύμβολο και οι Φοίνικες γενικά ήταν ένας σημιτικός λαός,γιατί συναντιέται ως σύμβολο
της Ελληνικής Δημοκρατίας,ως εθνόσημο και νόμισμα την εποχή του Καποδίστρια,ως σύμβολο της Χούντας των Συνταγματαρχών και ως σύμβολο ελληνικών αθλητικών συλλόγων;

Γιατί χωριά της Σύρου,της Κρήτης αλλά και συνοικία της Θεσσαλονίκης φέρουν το όνομα Φοίνικας;Τι εθνικότητας ήταν αυτοί που τα δημιούργησαν;
Αν τα δημιούργησαν Ελληνες,τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε οτι και οι πόλεις της Αμερικής Φοίνιξ στην Αριζόνα-Αλαμπάμα-Πενσυλβάνια δημιουργήθηκαν
απο Έλληνες;


Υ.Γ.:There's a storm coming!