Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Το μνημείο της Αγίας δημόσιας καρέκλας........Αυτό το μνημείο πρέπει να είναι ό,τι πιο γελοίο έχει φτιαχτεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ούτε στη Σοβιετική Ένωση δεν θα τολμούσαν να κτίσουν μνημείο για να τιμήσουν το πώς η κρατική κομματική νομεκλατούρα εκμεταλλεύεται πανηγυρικά και σαδιστικά τον ιδρώτα των φορολογούμενων και των πραγματικά εργαζομένων (του ιδιωτικού τομέα) που παράγουν πραγματικά εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες. Έτσι, οι (πραγματικά) εργαζόμενοι, πέρα από τη βαριά φορολογία που υφίστανται (αυτή που κάνει τους επενδυτές και τους επιστήμονες να παίρνουν δρόμο για τα ξένα), έχουν και τις επιβαρύνσεις της ΕΡΤ για να σιτίζονται παρασιτικά τα μέλη της νομενκλατούρας (και χωρίς κανείς να ζητά τις προπαγανδιστικές υπηρεσίες τους) κι αυτοί που έκτισαν αυτό το μνημείο (με δικούς τους πόρους; από την τσέπη τους το έφτιαξαν;). 

H γελοιότητα του υπαρκτού σοσιαλισμού και του ολοκληρωτισμού γενικότερα (παρόμοιες κιτσαρίες είχαμε δει και την εποχή της σκοταδιστικής δικτατορίας μας) φαίνεται να μην έχει όρια. Κι όλα αυτά την εποχή του Ίντερνετ, της ελεύθερης ενημέρωσης και της δωρεάν απεριόριστης πρόσβασης στη γνώση για όλους. Ο Κιμ Γιογκ Ουν όμως ίσως όλα αυτά να τα έβλεπε φυσιολογικά. Μάλλον, όχι. Ούτε κι αυτός. 

Η Ελληνική αριστερά είναι ότι χειρότερο υπάρχει .....πραγματική αρρώστια.  Από τον σοσιαλισμό του Ανδρέα μέχρι τον Τσε Τσίπρα η αριστερά καταστρέφει ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: