Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017

Έτσι φτάσαμε στα σημερινά αίσχη...Οι Γερμανοί τους εκβιάζουν ΟΛΟΥΣ! Τι αποζημιώσεις να ζητήσουν; Ποιες συμβάσεις να καταγγείλουν;; Με λίγες "ξεχασμένες" φωτογραφίες από το παρελθόν η Γερμανία καταστρέφει κόμματα, "ήρωες" και ιδεολογίες. Ξεπούλησαν την πατρίδα για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν με ένα ουίσκι στα χέρια, να διορίζονται στο δημόσιο, να παριστάνουν τους επιχειρηματίες με τσάμπα δάνεια , να μιλάνε για δημοκρατίες και να γαμ@νε μοντέλα κάνοντας μακροβούτια σε κοσμοπολίτικα νησιά...Αν τολμήσεις και μιλήσεις, είσαι φασίστας. Σε απειλούν με εμφύλιο. Πετάνε διάφορα για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια. Πραγματικά ρεμάλια. Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής πουστιάς. Τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά.

Φωτογραφία ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ κατά την περίοδο της Κατοχής όπου εμφανίζει σε αναμνηστική φιλική φωτογραφία τους Διοικητές της Γκεστάπο των πόλεων της Τριπόλεως και της Σπάρτης μαζί με τους ΕΛΑΣίτες Καπετάνιους (από δεξιά) Μαρινάκη, Μπαρμαπλιά και Γιατρά, σε κοινές επιχειρήσεις κατά των ανταρτικών ομάδων που αποτελούνταν από εθνικόφρονες.

-Ιστορικός-Συλλέκτης-Βέροιας/


Πόσες "ξεχασμένες" φωτογραφίες διαθέτουν οι Γερμανοί; 

Πόσες;  

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τόπος εκδικείται όσους τον παίρνουν στα σοβαρά.

Αυτά που γράφεις είναι γνωστά δεκαετίες τώρα. Απλά κάνουμε ότι δεν ξέρουμε.

Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

περι τι εγινε? ανακαλυψες κι αλλη φωτο συνεργασιας ΕΛΑΣ-γερμανων? και σε ρωταω:που ξερεις αν ειναι αυθεντικη? εφ οσον διαβαζεις ΕΑΜ Β,ξερεις σιγουρα οτι ο μεταπολεμικος κρατικος μηχανισμος των δοσιλογων,ειχε στη διαθεση του τα μεσα να "παραγει" με το κιλο τετοιες φωτογραφιες.εσυ ο ιδιος πριν λιγες μερες ανεβασες κομματια απ το αρθρο για τον μελιγαλα.να σου θυμισω:
"Όταν είσαι βουτηγμένος μέσα στα "σκατά" και κινδυνεύεις να τιμωρηθείς εξαιτίας της "βρομιάς" σου, αναζητάς την "πάλη" με τον αντίπαλό σου. Επιδιώκεις την "πάλη" στην προσπάθειά σου να τον "λερώσεις" κι αυτόν ...Να τον "λερώσεις", ώστε να είναι όλοι "λερωμένοι" και μετά ο καθένας να φωνάζει για το δίκιο του με τα μέσα που διαθέτει. Μόνον σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν ν' αποδώσουν κέρδη τα μέσα και οι υποδομές, που μπορεί να έχει κάποιος στη διάθεσή του ...Όταν όλοι είναι "λερωμένοι", άσχετα με το πώς και το γιατί. Αυτό κατόπιν θα αναλάβουν να το παρουσιάσουν οι επαγγελματίες "Γκέμπελς" όπως τους βολεύει."
...οσοι εχουν τα μεσα και τις υποδομες λεει ο Τραιανου και οι ηττημενοι ΕΛΑΣιτες σιγουρα δεν τα ειχαν.τα ειχαν ομως οι "αλλοι"...ξερεις,αυτοι οι εθνικοφρονες "εθνικιστες" ,οι συνεργατες των γερμανων ντε....
συνεχιζεται

Ανώνυμος είπε...

Κανείς από τα εικονιζόμενα "Στελέχη του ΕΛΑΣ" δεν φορά στρατιωτική στολή που αναδεικνύει το βαθμό του. Δεδομένου ότι τα στελέχη του ΕΛΑΣ που ήταν στρατός έφεραν με κανονισμό διακριτικά του βαθμού τους, και σε αυτή τη φωτογραφία οι υποτιθέμενοι αξιωματικοί θα έπρεπε να φορούν τη στολή τους με τα αντίστοιχα διακριτικά. Ο τελευταίος από τα αριστερά δε, φορά μια μίξη πολιτικών και στρατιωτικών ρούχων.
Παραδόξως, κανένας από τους εικονιζόμενους "ΕΛΑΣίτες" δεν φορά δίκοχο, αλλά μπερέ με κάποιο απροσδιόριστο σύμβολο που δεν μοιάζει με το διακριτικό του ΕΛΑΣ.

Σε ότι αφορά τον οπλισμό που φαίνεται στη φωτογραφία, εντοπίζουμε ότι δύο εκ των "ΕΛΑΣιτών" φέρουν επιδεικτικά αγγλικού τύπου αυτόματα όπλα Sten μια παραλλαγή του αυτόματου Thompson. Φαίνεται μάλιστα πως τα όπλα είναι οπλισμένα με τη δεσμίδα τους. Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί δεν φαίνεται να κρατούν όπλα, φέρουν απλώς στη θήκη τους τα ατομικά τους περίστροφα και μάλιστα σε θέση της ζώνης που δεν εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των χεριών. Σε μια λοιπόν υποθετική συνάντηση με τον εχθρό, θα περιμέναμε αφενός οι Γερμανοί να μην δεχτούν οι συνομιλητές τους να φέρουν όπλα και μάλιστα οπλισμένα, ή εάν έφεραν τότε κι εκείνοι θα είχαν σε ετοιμότητα τα δικά τους. Από την πόζα των εικονιζόμενων προσώπων καταλαβαίνουμε ότι οι "ΕΛΑΣίτες" είναι κατά πάσα πιθανότητα οπλισμένη συνοδεία των Γερμανών αποτελούμενη από ντόπιους Πελοποννήσιους συνεργάτες τους, αν έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα...
γιαννης
συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας ξεκινά να καταρρέει δραματικά όταν κανείς εξετάσει τα πρόσωπά της. Καταρχήν, οι αναφερόμενοι ως "ΕΛΑΣίτες" της φωτογραφία δεν εντοπίζονται ως ονόματα πουθενά στον επίσημο κατάλογο των αξιωματικών του Κεντρικού Αρχηγείου του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου, όπως αποτυπώνεται στα βιβλία:

Γιάννης Πριόβολος, Μόνιμοι αξιωματικοί στον Ε.Λ.Α.Σ. - Οικειοθελώς ή εξ ανάγκης, Νότια και Κεντρική Ελλάδα, Εκδόσεις Αλφειός, 2009.

Γιάννη Λεων. Λέφα, Ο Δημοκρατικός Στρατός Πελοποννήσου ( Δημιουργία -Ανάπτυξη - Ήττα ), εκδόσεις Αλφειός, Αθήνα 1998.

Δεν υπάρχουν επίσης τέτοια ονόματα στο πλούσιο αρχειακό υλικό που διατίθεται για τον ΕΛΑΣ από τον Στέφανο Σαράφη στο βιβλίο του Ο ΕΛΑΣ. Πρόκειται λοιπόν για στελέχη του ΕΛΑΣ ουρανοκατέβατα, που κανείς από τους πρωταγωνιστές του ΕΛΑΣ της εποχής δεν είδε και δεν άκουσε ποτέ.
Οι εικονιζόμενοι "ΕΛΑΣίτες" φορούν μάλλον χακί χιτώνιο όπως ακριβώς και ο από αριστερά Γερμανός. Αντίθετα ο δεξιά εικονιζόμενος "ΕΛΑΣίτης" φορά εμφανώς μαύρο παντελόνι. Είναι γνωστό ότι οι αξιωματικοί της Γκεστάπο και μάλιστα οι διοικητές της φορούσαν μαύρες στολές και όχι χακί. Χακί ήταν η στολές των Waffen SS και της Wehrmacht.
γιαννης
..συνεχιζεται

Ανώνυμος είπε...


Η φωτογραφία που παρουσιάζεται ως απόδειξη της συνεργασίας Γερμανών- ΕΛΑΣ αναφέρεται πως έχει ληφθεί στις 30-03-1944. Ως γνωστό εκείνη την εποχή, ο ΕΛΑΣ και το Γενικό του Αρχηγείο υπάγεται άμεσα στο Συμμαχικό Αρχηγείο της Μέσης Ανατολής και βρίσκεται σε διαρκή επαφή μαζί του. Ποιον λόγο είχε λοιπόν ο ΕΛΑΣ για μια τέτοια συνεργασία; Προφανώς κανέναν. Παράλληλα, οι Γερμανοί είχαν ήδη θέσει σε δραστήρια εθνοπροδοτική λειτουργία τα Τάγματα Ασφαλείας τα οποία στην Πελοπόννησο άλωσαν την ύπαιθρο σε διάφορες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Είχαν λοιπόν ανάγκη από κάποια συνεργασία με τον ΕΛΑΣ, αφού έτσι κι αλλιώς διέθεταν τάγματα ντόπιων προδοτών στις υπηρεσίες τους; Προφανώς όχι. Κι αν όντως υπήρξε μια τέτοια συνεργασία ή συμφωνία μη επίθεσης. Πως εξηγείται ιστορικά η σειρά μεγάλων συγκρούσεων ανάμεσα σε Γερμανούς και ΕΛΑΣίτες μετά τις 30-03-1944 στην Πελοπόννησο; Μάχες όπως αυτή της Αγορέλιτσας (19/07/1944) δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί ποτέ...
γιαννης

Ανώνυμος είπε...

ειδικα κατω στη λεζαντα της φωτο που γραφεις:" σε κοινές επιχειρήσεις κατά των ανταρτικών ομάδων που αποτελούνταν από εθνικόφρονες.",ειναι για γελια.....η μονη "αντισταση" που καναν οι "εθνικοφρονες" ηταν εναντια στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,αφου οι γερμανοι ηταν της ιδιας ιδεολογικης πλατφορμας με τους "εθνικοφρονες",αφου "αι κομμουνισται" ηταν κοινος εχθρος τους....
για αυτα που σου λεω περικλη,δεν χρειαζονται καν αποδειξεις.και μονο με την λογικη μπορεις να το αντιληφθεις,αν βεβαια θελεις να το αντιληφθεις και δεν εθελοτυφλεις.γιατι να συνεργαστει ο ΕΛΑς με τους γερμανους? για να εξουδετερωσουν ποιον? τις σχεδον ανυπαρκτες "εθνικοφρονες" ομαδες? που συσταθηκαν ποτε?? αργα μεσα στο ¨43,αφου πρωτα εγιναν οι ομαδες του ΕΛΑΣ...ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ οτι η συσταση των "εθνικοφρονων ομαδων" εγινε εκ των υστερων.και εγινε ετσι,γιατι στοχος τους ΔΕΝ ΗΤΑΝ οι γερμανοι.στοχος τους ηταν ο ΕΛΑΣ,μην τυχων και παρουν "αι κομμουνισται" την εξουσια
..συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

να συνεργαστει λοιπον ο ΕΛΑΣ με τους γερμανους για να εξαλειψουν ποιους??τους ανυπαρκτους??....ωραια λογικη.ο ΕΛΑΣ περικλη,αριθμουσε 60-70 χιλιαδες μαχητες και σε πρωτη εφεδρια ειχε αλλες 45-50 χιλιαδες....και μονο τα μεγεθη να σκεφτεις,φτανει να καταληξεις σε συμπερασμα...ποιο συμπερασμα?? στο συμπερασμα οτι αποκλειεται να ηταν αντιπαλος των γερμανων οι "εθνικοφρονες" ομαδες-και μαλιστα να θελει η βερμαχτ τη βοηθεια του ΕΛΑΣ για να τα καταφερει-οι οποιες ηταν λιγες και αριθμουσαν πολυ λιγο....ειναι φανερο οτι ο αντιπαλος των γερμανων ηταν ο "ογκωδης" ΕΛΑΣ..να συνεργαστει,λοιπον,η βερμαχτ με τον ΕΛΑΣ για να εξοντωσουν ποιον? αυτον που αριθμει 500 το πολυ ατομα?? μηπως αυτοι οι 500 ηταν τιποτα σουπερμαν και εξολοθρευαν τους εχθρους κατα χιλιαδες ο καθενας???????
τα υπολοιπα για τον ΕΛΑΣ ξερεις που θα τα βρεις: ΕΑΜ Β!
γιαννης

, είπε...

1) Η φωτογραφία δεν είναι δικιά μου. Δεν είναι δικά μου αυτά που υπάρχουν στην λεζάντα.

2) Η φωτογραφία είναι από το Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας.

3) Ο κόκκινος φάκελος ( απ' όπου έχεις τις πληροφορίες) είναι ένα blog κομμουνιστικό. Δεν πείθει.

4) Πιστεύεις ότι οι τότε αντάρτικες ομάδες δεν είχαν ρουφιάνους;

5) Καμία αντάρτικη ομάδα δεν ήταν καθαρή.

6) Ο Βελουχιώτης προδόθηκε από το ΚΚΕ. Είναι ιστορικό γεγονός.

7) Στελέχη του ΕΔΕΣ είχαν χαζέψει από τις αγγλικές λίρες. Ρουφιάνοι που κοιτούσαν να γίνουν πλούσιοι.

8) Νομίζεις ότι θα άφηναν τον Βελουχιώτη να ζήσει κάτι Ζαχαριάδηδες, Βαφειάδηδες, Σημίτηδες, Παπαδόγκονες, Ράλληδες, Παπανδρέηδες;

9) Ο Άρης χτυπήθηκε πισώπλατα από στελέχη του ΚΚΕ. O Βελουχιώτης αυτοκτόνησε γιατί κανείς σύντροφος δεν του έδινε ψωμί και νερό. Οπως άλλωστε ζητούσε ο "σύντροφος" Ζαχαριάδης.

10) Η ΟΠΛΑ ήταν επαναστατική οργάνωση ή οργάνωση φονιάδων; απάντηση υπάρχει;

11) Ο ΕΛΑΣ ήταν άντρο κομμουνιστών; Μάλλον, ναι.

12) Πότε άρχισαν να τα μαζέυουν οι Γερμανοί; Τι διαταγές έχει το EAM-EΛΑΣ από το ΚΚΕ; Μήπως να μην πειράξει κανέναν γερμανό;

13) Σήμερα με την βοήθεια της τεχνολογίας όλες οι φωτογραφίες ελέγχονται.....Γιατί το ΚΚΕ δεν ζήτησε έλεγχο; Τι περιμένει;

peri

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ?

Ανώνυμος είπε...

για 1) κ 2)αυτο περι μην το λες σε μενα.αυτο ειναι δικο σου θεμα.δλδ μου λες οτι ανεβαζεις οτι να ναι? τι σημαινει "η φωτο και τα σχολια δεν ειναι δικα μου"??αν δεν συμφωνουσες με την φωτο δεν θα την ανεβαζες.και ΕΑΜ Β ανεβαζεις,αρα συμφωνεις με τα λεγομενα του.το ιδιο ισχυει και για τη φωτο και εδω ειναι το αξιο αποριας:ξερεις τις θεσεις του υδροχοου για τον ΕΛΑΣ,παρ ολα αυτα εσυ ανεβαζεις φωτο ταχα συνεργασιας ΕΛΑΣ-γερμανων.πως δενουν αυτα μεταξυ τους??
3)το αν ενα μπλογκ ειναι κομμουνιστικο ή εθνικιστικο ή ουδετερο,δεν ειναι προυποθεση για να λεει αληθεια ή οχι.ισα ισα που τα κομμουνιστικα μπλογκ εχουν να πουν μεγαλο μερος της αληθειας,γιατι οι κομμουνιστες ηταν παροντες,γιατι εδρασαν μεσα στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ...ΑΣΧΕΤΑ με το τι εγινε στο τελος.σε αντιθεση με τα εθνικιστικα μπλογκ που εχουν τα γεγονοτα πληρως αντεστραμμενα.γιατι? μα γιατι η μεγαλη πλειοψηφια τους ηταν με το μερος των ταγματασφαλιτων...τι αληθεια περιμενεις ν ακουσεις απο κει??
βαζεις λοιπον μια φωτο και σε ρωταω:ποιος μου λεει εμενα οτι καποιος απ αυτους εκει δεν ειναι ο παππους σου?? τους ξερεις φατσικα? ξερεις οτι ειναι ελασιτες? κι οταν σου δειχνω τον αντιλογο τι λες?? ειναι ψεμματα γιατι τα πηρες απο κομμουνιστικο μπλογκ?? αυτο ΔΕΝ ειναι επιχειρημα
γιαννης...συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

4) γιατι εσυ το ξερεις?? αν το ξερεις ακουω ονοματα και γεγονοτα...
5) "Καμία αντάρτικη ομάδα δεν ήταν καθαρή."πολυ ευκολη διαπιστωση για εναν "εθνικιστη" αυτη.....αφου δεν υπηρξε καμια σοβαρη εθνικιστικη ομαδα να κανει αντισταση και οι μονοι που καναν αντισταση ηταν οι ΕΚΚΑ και ΕΛΑΣ,ευκολο να πουμε οτι ολοι ηταν λερωμενοι...οτι κανεις δεν ηταν καθαρος.εδω δεν θα απαντησω εγω...θα αφησω τα λογια του Τραιανου,που εχει ηδη απαντησει για το θεμα:
"Όταν είσαι βουτηγμένος μέσα στα "σκατά" και κινδυνεύεις να τιμωρηθείς εξαιτίας της "βρομιάς" σου, αναζητάς την "πάλη" με τον αντίπαλό σου. Επιδιώκεις την "πάλη" στην προσπάθειά σου να τον "λερώσεις" κι αυτόν ...Να τον "λερώσεις", ώστε να είναι όλοι "λερωμένοι" και μετά ο καθένας να φωνάζει για το δίκιο του με τα μέσα που διαθέτει. Μόνον σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν ν' αποδώσουν κέρδη τα μέσα και οι υποδομές, που μπορεί να έχει κάποιος στη διάθεσή του ...Όταν όλοι είναι "λερωμένοι", άσχετα με το πώς και το γιατί. Αυτό κατόπιν θα αναλάβουν να το παρουσιάσουν οι επαγγελματίες "Γκέμπελς" όπως τους βολεύει."
τα λογια αυτα,καθως και το οτι ο ΕΛΑΣ ηταν ενα υγιες κομματι της αντιστασης και βγαλμενος μεσα απ τα σπλαχνα του λαου δεν τα λεει κανενας κομμουνιστης.τα λεει ο Τραιανου....ειναι λογια που εσυ ο ιδιος ανεβασες πριν λιγες μερες.
γιαννης ...συνεχεια...

, είπε...

10) Η ΟΠΛΑ ήταν επαναστατική οργάνωση ή οργάνωση φονιάδων; απάντηση υπάρχει;

6) Ο Βελουχιώτης προδόθηκε από το ΚΚΕ. Είναι ιστορικό γεγονός. Γιατι οδηγήθηκε στην αυτοκτονία; Μήπως επειδή είχε καταλάβει την προδοσία που παιζόταν στην Αθήνα μεταξύ κομμουνιστών-ΕΛΑΣ και Γερμανών;


1) Ναι, Γιάννη δεν είναι δικιά μου η φωτογραφία, έρευνα κάνω. Δεν είδα όμως το ΚΚΕ να μας λέει κάτι...η φωτογραφία έχει παίξει και σε άλλα sites.

Peri

Ανώνυμος είπε...

6),7),8),9) συμφωνουμε
10) η οπλα ηταν το μακρυ χερι του κκε.περα απο καποιους δωσιλογους,εκτελεσε οποιους "εδειχνε" το κκε.αρχειομαρξιστες κ.λ.π. αυτα ειναι ευρεως γνωστα περικλη....
11) ρωτας τι ηταν ο ΕΛΑΣ κι αν ηταν "αντρο κομμουνιστων"?? ναι ειχε μεσα στις ταξεις του και κομμουνιστες.και μιλαω για τους απλους κομμουνιστες,οχι για τα κομματικα στελεχη που τον χρησιμοποιησαν και στο τελος τον αχρηστεψαν.
" Ο ΕΛΑΣ ήταν στρατός. Είχε μέγεθος. Δεν ήταν ολιγομελής συμμορία, για να μπορεί να κρύβεται. Άρα όλοι μπορούσαν να γνωρίζουν πού βρίσκεται. Όλοι γνώριζαν πού περίπου επιχειρούσε. Θα πλησίαζε ο ΕΛΑΣ τον Γοργοπόταμο, χωρίς να το γνωρίζουν οι χωρικοί της περιοχής; Όχι βέβαια.

Αν λοιπόν ο τεράστιος ΕΛΑΣ άρπαζε και λεηλατούσε αυτούς τους χωρικούς, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη δραστηριότητά του. Κάποια από τα θύματά του θα τον πρόδιδαν. Ποτέ δεν καταγράφηκε κρούσμα προδοσίας εις βάρος του. Οι χωρικοί όχι μόνον τον συντηρούσαν, αλλά τον βοηθούσαν στη λειτουργία του. Αναλάμβαναν αποστολές γι' αυτόν. Ήταν όλοι οι χωρικοί ΚΚΕδες; Ήταν όλοι οι χωρικοί τρομοκρατημένοι από τους "κατσαπλιάδες"; Όχι βέβαια. Δεν θα μπορούσαν να είναι τρομοκρατημένοι, γιατί οι Γερμανοί τους τιμωρούσαν με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο, κάθε φορά που δέχονταν χτύπημα από τον ΕΛΑΣ.

Με εκτελέσεις, βιασμούς και λεηλασίες δεν κατόρθωσαν οι Γερμανοί να "πείσουν" τους χωρικούς να έρθουν σε σύγκρουση με τον ΕΛΑΣ. Οι χωρικοί τον συντηρούσαν και οι χωρικοί έστελναν τα παιδιά τους να τον στελεχώσουν. Τα δικά τους παιδιά ήταν μέλη του. Τα παιδιά των Ελλήνων. Τα παιδιά, που όταν τα τάιζαν, το έκαναν με χαρά, γιατί στα μάτια τους έβλεπαν τα δικά τους παιδιά. Έδιναν από το υστέρημά τους, γιατί ήλπιζαν ότι κάποιοι άλλοι θα κάνουν το ίδιο και για τα δικά τους παιδιά.

Όλα αυτά εθελοντικά. Ο ΕΛΑΣ υπήρξε το μεγαλύτερο εθελοντικό επίτευγμα του ελληνικού λαού. Ποτέ ο ΕΛΑΣ δεν πλήρωνε για τη συντήρησή του, διότι απλούστατα δεν είχε χρηματοδότηση από πουθενά. Ποτέ ο ΕΛΑΣ δεν έκανε στρατο­λόγηση με χρήματα. Έδιωχνε εθελοντές, διότι δεν άντεχε ούτε ο ίδιος τον ανεξέλεγκτο γιγαντισμό του. Ποτέ ο ΕΛΑΣ δεν κατέφυγε στην πρακτική των ομήρων, διότι εξασφάλιζε πάντα τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Όλα αυτά αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο αυτά τα οποία λέμε. Ο ΕΛΑΣ ήταν αριστερός, γιατί δεν είχε μέσα του ΔΕΞΙΟΥΣ. Ο ΕΛΑΣ δεν ήταν "κομμουνιστικός", γιατί ποτέ οι Έλληνες δεν ήταν ΚΚΕδες. Ο ΕΛΑΣ ήταν λαϊκός, γιατί ήταν εθελοντικός και συντηρούμενος από τον λαό. Ο ΕΛΑΣ προήλθε από τα σπλάχνα του ελληνισμού, γιατί στις τάξεις του ήταν τα παιδιά τα Ελλήνων. Ο "ανθός" του γένους.
γιαννης...συνεχεια

, είπε...

6) Ο Βελουχιώτης προδόθηκε από το ΚΚΕ. Είναι ιστορικό γεγονός. Γιατι οδηγήθηκε στην αυτοκτονία; Μήπως επειδή είχε καταλάβει την προδοσία που παιζόταν στην Αθήνα μεταξύ κομμουνιστών-ΕΛΑΣ και Γερμανών; αυτό έχει σημασία....

peri

Ανώνυμος είπε...

απαντω στο 10:04.ο αρης αυτοκτονησε γιατι περικυκλωθηκε περικλη.με τα "μηπως " δεν γραφεται η ιστορια...γιατι μηπως? επειδη βολευει εσενα? ο αρης συνειδητοποιησε οτι το αγαπημενο του κκε ηταν κωλος και βρακι με το βαθυ κρατος της ΔΕΞΙΑΣ το οποιο,ο ιδιος πολεμουσε.συνειδητοποιησε αυτο που χρονια τωρα φωναζει ο Τραιανου: δεν ειναι διαφορετικα πραγματα(σε επιπεδο εξουσιας) η αριστερα απ την δεξια.συνεργαστηκαν στο παρελθον ,συνεργαζονται και τωρα.δεν επαψαν ποτε να συνεργαζονται και να διχαζουν τον λαο.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ περι......ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΟΣ είπε...

Η φωτογραφία σχετίζεται με την υπογραφή ανακωχής που έγινε τον Μάρτιο του 1944 στην Άνω Κολλίνα μεταξύ Γερμανών και του 8ου συντάγματος Λακωνίας του ΕΛΑΣ.
Πρόκειται περί βεβαιωμένου ιστορικού γεγονότος που παραδέχονται και αριστεροί ιστορικοί π.χ Φλάισερ, Φαράκος, Γρηγοριάδης κτλ.

Η υπογραφή ανακωχής βέβαια δεν συνιστά προδοσία, αλλά ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις των ελληνικών αντάρτικων οργανώσεων όπως αυτές είχαν καθοριστεί με την συμφωνία του Μυρόφυλου-Πλάκας που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του ΄44 μεταξύ Άγγλων-ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ-ΕΚΚΑ.

Με δύο λόγια: Οι τοπικοί ελασίτες έκαναν του κεφαλιού τους γι'αυτό και αποδοκιμάστηκαν απ΄την ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά δεν τιμωρήθηκαν.

Επιπρόσθετο στοιχείο: Το 8ο σύνταγμα Λακωνίας του ΕΛΑΣ που υπέγραψε αυτή την συμφωνία με τους Γερμανούς, ήταν αυτό που κατά κύριο λόγο ευθυνόταν για τις σφαγές Ελλήνων στην γειτονική Μεσσηνία τον Σεπέμβριο του ΄44, απ'όπου φυσικά οι Γερμανοί έφυγαν τελείως ανενόχλητοι...

joumba joumba είπε...

Το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ηταν καθαρα δημιουργημα των Αγγλων. Και η συνεχεια του το σημερινο ΚΚΕ. Ηταν ο τροπος να συμμετεχουν ενεργα στην πολιτικη ζωη εκτοτε. Γι αυτο και οι 'επαγγελματιες' συνδικαλιστες δεν αφησαν να αναπτυχθει τιποτα στην ελλαδα. Οσο για το τι εκανε ο ΕΛΛΑΣ πραγματικα ρωτηστε τη μανα του Γκατζογιαννη. Μπορειτε να δειτε και την ταινια. Μια ταινια που κανενα απο τα καναλια τα οποια αποτελουνται ολα απο πρωην στελεχη της ΚΝΕ δεν προκειται να παιξει.

joumba joumba είπε...

Το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ηταν αγγλοκινητη ομαδα καθαρα. Οπως και το ΚΚΕ αλλωστε. Γι αυτο με τους 'επαγγελματιες' συνδικαλιστες δεν εχει αναπτυχθει τιποτα στην Ελλαδα. Σιγα μγν αφησουν οι Αγγλοι το προτεκτορατο τους να μεγαλουργησει. Οσο για το εγκληματικο εργο του ΕΛΛΑΣ μπορειτε να googlαρετε το ονομα Γκατζογιαννη. Επισης να δειτε και την αναλογη ταινια την οποια κανενα απο τα σημερινα καναλια που αποτελουνται απο πρωην στελεχη της ΚΝΕ δεν προκειται να σας δειξει

Ανώνυμος είπε...

κατ αρχην,μια φωτογραφια με προσωπα τα οποια ανηκουν στο παρελθον και δεν υπαρχει η δυνατοτητα αμεσης αναγνωρισης απο καποιους που πιθανο να τους αναγνωρισουν,γινεται ευκολα αντικειμενο της όποιας προπαγανδας.καλλιστα μπορω να πω οτι εκει στη φωτο ,αυτοι που πλαισιωνουν τους ναζι ειναι ταγματασφαλιτες....το θεμα ειναι:υπαρχει αποδειξη για οτι λεμε? το τι ακριβως λοιπον ειναι αυτη η φωτο θα πρεπει να περιμενουμε καποια αναλυση καποιου εργαστηριου,επισημα οταν γινει και αν βεβαια γινει.κι αυτο γιατι η συγκεκριμενη φωτό εχει γινει σιριαλ.αυτες οι πληροφοριες που λες κωστα,ειναι το ενα στορυ απ τα πολλα που κυκλοφορουν με βαση τη συγκεκριμενη φωτο.
πανω στη φωτο εδω του περι γραφει:"ιστορικος συλλεκτης βεροιας",ενω σε αλλα μπλογκ η ιδια φωτο αναφεραται ως:"Αρχείο Αλεξάνδρου Περαντωνάκη, Μόντρεαλ, Καναδά".επισης ο γουδης την αναφερει οτι βγηκε ανημερα του πασχα του '44 δλδ στις 19 απριλιου και οχι μαρτιο που λες εσυ.ποια λοιπον ημερομηνια ειναι η σωστη....? ο γουδης επισης λεει οτι η φωτο βγηκε στα Ανώγεια (κεφαλοχώρι κοντά στην Σπάρτη) ....τι ισχυει τελικα? ανωγεια ή ανω κολλινα?
επειδη ,λοιπον η φωτο απο μονη της ΔΕΝ αποδεικνυει τιποτα απολυτως,παμε στα ονοματα που αναφερει γιατι εκει εχει ψωμι...
συνεχιζεται....

Ανώνυμος είπε...

κατ αρχην δειτε ποιος ηταν ο πραγματικος μπαρμπαλιας ή ηλιας σφακιανακης.δειτε και συγκρινετε με τις φατσες στη φωτο.....
http://foninews.gr/2017/07/30/%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82/
και ερχεται το ερωτημα:τι ειδους συμφωνια μπορει να εκανε ο μπαρμπαλιας ,οταν τον ιουλιο του '44 δλδ ΜΕΤΑ την υποτιθεμενη συμφωνια και την φωτογραφηση με τους γερμανους,ο ιδιος σκοτωθηκε στην μαχη της Χωρας(αγουρελιτσας τριφυλλιας)εναντιον των γερμανων??τι ειδους συμφωνια ειν αυτη ,που στις 27 κιολας του απριλη ο ΕΛΑΣ Λακωνιας σκοτωνει τον γερμανο στρατηγο Κρεντς??
το αλλο ονομα που αναφερεται στη φωτο ειναι του Μαρινακη.ελα ομως που ο μαρινακης ειχε σκοτωθει μηνες ΠΡΙΝ την υποτιθεμενη φωτο στη μαχη της Μεσοχωρας......
αναφερεις επισης οτι η υπογραφη της συμφωνιας εγινε απ το 8ο σύνταγμα Λακωνίας του ΕΛΑΣ....ναι αλλα στο 8ο σύνταγμα Λακωνίας ΔΕΝ υπαρχουν τα ονοματα των και καλα ελασιτων της φωτο......κανενας μαρινακης,κανενας μπαρμπαλιας και κανενας γιατρας ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ στο 8ο σύνταγμα Λακωνίας του ΕΛΑΣ
αναφερεις τελος,οτι:"Το 8ο σύνταγμα Λακωνίας του ΕΛΑΣ που υπέγραψε αυτή την συμφωνία με τους Γερμανούς, ήταν αυτό που κατά κύριο λόγο ευθυνόταν για τις σφαγές Ελλήνων στην γειτονική Μεσσηνία τον Σεπέμβριο του ΄44, απ'όπου φυσικά οι Γερμανοί έφυγαν τελείως ανενόχλητοι..."
ποιοι ηταν οι "ελληνες" που "εσφαξαν" οι ελασιτες? η συνοδεια απο ταγματασφαλιτες που οπισθοφυλακουσαν την αποχωρηση των γερμανων?ποσο "ελληνες" μπορει να ειναι οι ταγματασφαλιτες?ο ΕΛΑΣ εστησε ενεδρα κατα την αποχωρηση των γερμανων απ την καλαματα,η οποια προδοθηκε και ετσι κατεληξε σε μαχες μεταξυ του ΕΛΑΣ και της ταγματασφαλιτικης οπισθοφυλακης των γερμανων.
γιαννης