Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Die Welt: Ο Μάτις έπεισε τον Τραμπ για μια περιορισμένη επιχείρηση στη Συρία


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις μιλάει ψυχρά και σοβαρά. «Αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον Άσαντ για να μη χρησιμοποιεί χημικά όπλα», είπε μετά τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. «Προφανώς ο Άσαντ δεν πήρε το μήνυμα του περασμένου έτους» πρόσθεσε.
Die Welt: Ο Μάτις έπεισε τον Τραμπ για μια περιορισμένη επιχείρηση στη Συρία

Τα λόγια του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ είναι νηφάλια. Ήταν τόσο συγκρατημένος όσο συγκρατημένη ήταν και η στρατιωτική επίθεση τις προηγούμενες ώρες. Ο Μάτις μίλησε μόνο για τον ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασάντ, όχι για την προστάτιδά του Ρωσία.

Όπως εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Die Welt o Μάτις ήταν αυτός που - όπως φαίνεται - έπεισε τον αμερικανικό πρόεδρο να μην κλιμακώσει την επίθεση . 

Αποφασίζοντας και πάλι για μια περιορισμένη στρατιωτική επίθεση - για να αποφύγει τη σύγκρουση της υπερδύναμης με τη Ρωσία.

Στην ουσία, το μήνυμα ήταν αυτό: Η επιχείρηση είναι πανομοιότυπη με εκείνη τον Απρίλιο του 2017, όταν οι πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ύστερα από τις υποψίες για τις επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια από το συριακό καθεστώς. Τώρα οι ΗΠΑ έπληξαν λιγότερες εγκαταστάσεις αν και ο αριθμός των πυραύλων ήταν περίπου διπλάσιος. Χωρίς να υπάρχουν νεκροί ...

Ο αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει, αλλά δεν θέλει να εμπλακεί μακροπρόθεσμα στο συριακό τέλμα.........

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὄχι ἄλλο σανό. Ἔλεος μὲ τὰ χημικὰ τοῦ Ἄσσαντ. Ἀφοῦ καὶ οἱ ΗΠΑ ξέρουν τὸ μυστικὸ μὲ τὰ χημικὰ

καὶ τὶς ταινίες ποὺ σκηνοθετοῦν μὲ τὰ παιδάκια γιὰ τοὺς χαχόλους τοὺς δυτικούς.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟ ΠΡΩΕΔΡΟΙ ΕΙΝΕ ΤΗς ΜΑΒΡΙΣ ΑΔΕΡΘΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΙΡΑΙΤΟΥΝ ΜΑΚΡΩΠΡΩΘΕΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΑΙΟΥ ΓΙΑΤΗ Η ΛΕΥΚΙ ΑΔΕΡΔΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΟΣΗ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΙΘΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΜΑΒΡΙ ΨΑΧΕΙ ΦΤΙΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩ ΔΥΝΑΜΗΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΑΙΟΣ ΘΑ ΣΤΕΨΗ ΕΛΙΝΑ ΑΥΤΩΚΡΑΤΩΡΑ ΣΤΙΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΣΤΑΝΤΗΝΩΝ ΚΕ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΗ ΗΡΗΝΗ ΓΙΙΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΑΒΕΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΓΕΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΕ ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΙΜΕΡΙΔΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΔΙΚΕΟΛΟΓΗΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΕΩΕΛΥΝΕΣ

there's a storm cumming!

Ανώνυμος είπε...

Reuters: Η Ελλάδα αποκάλυψε τα μυστικά των ρωσικών S-300 στο Ισραήλ κατ΄απαίτηση των ΗΠΑ\

Πολύτιμη βοήθεια παρείχε η ελληνική κυβέρνηση στο Ισραήλ, το οποίο διεξάγει δοκιμές για την αχρήστευση του προηγμένου συστήματος αεράμυνας που έχει αναπτύξει η Ρωσία σε χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300, που αγόρασε η Κύπρος πριν 18 χρόνια αλλά πλέον βρίσκεται στην Κρήτη, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ανάμεσα στην Ελληνική και την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία, το διάστημα Απρίλη - Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Η ενεργοποίηση του συστήματος επέτρεψε στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ να ελέγξει πώς λειτουργεί το S-300, να συγκεντρώσει στοιχεία από τα ραντάρ του και να ελέγξουν πώς μπορεί να αχρηστευτεί.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters η εν λόγω «διευκόλυνση», από ελληνικής πλευράς, στο Ισραήλ έγινε μετά από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ

Οι πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζήτησαν να μην κατονομαστούν και να μην προσδιοριστεί η εθνικότητά τους. Πάντως οι ελληνικές και ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν

/article/151811/reuters-i-ellada-apokalypse-ta-mystika-ton-rosikon-s-300-sto-israil-katapaitisi-ton

Ανώνυμος είπε...


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΩΝ ΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση για την ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ισράηλ, προβάλει η τουρκική εφημερίδα TARAF.

Σύμφωνα με δημοσίευμά της το λογισμικό κρίσιμων οπλικών συστημάτων της Τουρκίας ,είναι …ανοιχτό βιβλίο για τους ισραηλινούς,γιατί πολύ απλά εκείνοι το τοποθέτησαν!

Τώρα που η πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσης των δύο χωρών εξετάζεται ακόμη και σε θεωρητικό επίπεδο, το ερώτημα που προέκυψε και θέτει η TARAF είναι αν μπορεί το Ισραήλ να επέμβει στο λογισμικό οπλικών συστημάτων των τουρκικών ΕΔ. Η εκτίμηση που κάνει η εφημερίδα είναι πως ναι!

https://www.newsit.gr/ellada/poia-opla-tis-toyrkias-katastrefei-me-mia-kinisi-to-israil-elegxei-logismiko/1952219/


ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΑΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ S-300 ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΒΟΛΕΣ.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ S-300 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΚΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ F-16 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ; 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝΕ ΤΟΤΕ.ΣΑΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΚΑΡΕ.

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ MIRAGE.ΣΠΑΣ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΡΑΖΑΚΙ ΣΟΥ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT


Air Force tests remote-controlled F-16
https://www.youtube.com/watch?v=CGXZEFLZdtw


F-16 takes off WITHOUT PILOT us air force unmanned target aircraft
https://www.youtube.com/watch?v=C5t-ppAROY0


Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Ιντελ εξαγόρασε την εταιρεία από το Ισραήλ Mobileye με το αστρονομικό ποσό των 15, 3 δισ. δολαρίων. Τι είναι αυτό όμως που κάνει την Mobileye έναν πραγματικό μονόκερο στο οικοσύστημα των startups; Το λογισμικό της βρίσκεται στο κέντρο της μάχης για τα αυτόνομα οχήματα.


http://www.cnn.gr/reportaz/video/8067/giati-i-intel-edose-15-dis-gia-ena-startup-apo-to-israil


Γιατί η Intel έδωσε $ 15 δισ. για ένα startup από το Ισραήλ
https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=14AxhZpZ4xs


Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ahoy είπε...

storm 3.24 π.μ.
Εσυ πρεπει να εισαι βιονικος. Δεν εξηγειται αλλως πως λειτουργεις με καμμενο εγκεφαλο.