Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Απριλίου 01, 2018

Έρχεται η Ολλανδική SPAR


Την είσοδό της στην αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων ανακοίνωσε επίσημα η SPAR Hellas, μέλος της SPAR International ενός συνεταιριστικού δικτύου με 12.545 καταστήματα σε 44 χώρες και πωλήσεις 33,1 δισ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας είναι σε βάθος 4 ετίας να αναπτύξει περισσότερα από 350 καταστήματα SPAR σε όλη την επικράτεια, με 1.400 είδη ιδιωτικής ετικέτας, παραγόμενα στο μεγαλύτερο μέρος τους από την Ελληνική βιομηχανία.
Αποτέλεσμα εικόνας για spar new world order
Η βάση ανάπτυξης του διευρυμένου δικτύου καταστημάτων SPAR, θα προέλθει μέσα από την στρατηγικής σημασίας συνεργασία της SPAR Hellas με τον όμιλο ΑΣΤΕΡΑΣ (www.asterasgroup.gr), ο οποίος σταδιακά σε 3 χρόνια θα επανατοποθετήσει στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των 200 καταστημάτων του ως SPAR.

Τα πρώτα 10 καταστήματα SPAR που θα ανοίξουν στην Ελλάδα σχεδιάζεται να λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούλιο, με στόχο τα 80 συνολικά καταστήματα για το 2018. Το SPAR δίκτυο στη χώρα θα αποτελείται από τη μετατροπή των καταστημάτων των ομίλων ΑΣΤΕΡΑΣ και MESIS, ενώ η SPAR Hellas προγραμματίζει να λειτουργήσει και νέα ιδιόκτητα καταστήματα που θα αναπτυχθούν από την ίδια. 

in.gr

Τα περισσότερα καταστήματα Spar βρίσκονται στην Ευρώπη, αλλά μπορούν να βρεθούν και σε λίγες χώρες εκτός Ευρώπης, όπως το Ομάν, τη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια, τη Σουαζιλάνδη, την Αυστραλία τον Μαυρίκιο, την Κίνα, Ινδία, την Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βανουάτου, τη Γροιλανδία και την Αγκόλα. Ένα κατάστημα Spar μπορεί να ανήκει ανεξάρτητα, από έναν δικαιοδόχο, ή να είναι μέρος μιας αλυσίδας, ανάλογα με το μοντέλο που εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: