Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

Ελεύθερος ο Μαντέλης σχετικά με την Siemens..,5ετής εξαγοράσιμη ποινή, σε... δόσεις!!


Αποτέλεσμα εικόνας για μαντέλης σημίτηςΕκτός φυλακής ο Τάσος Μαντέλης αφού το δικαστήριο του επέβαλλε τελικά ποινή φυλάκισης 5 ετών.
Θα την εξαγοράσει προς 40 ευρώ ημερησίως, δηλαδή  ο πρώην υπουργός θα πρέπει να πληρώσει για την «ελευθερία» ποσό που φτάνει τις 140.000 ευρώ.
«Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1.100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο κ.Μαντέλης, ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.
Οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενώ επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.


Παράλληλα , ποσό περίπου 230.000 ευρώ του κ. Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως ζήτησε ο κ. Μαντέλης.
Προφυλακιστέος ο Η. Γεωργίου 
Από τη φυλακή ωστόσο δεν γλίτωσε το πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς, ο 80χρονος Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος έδωσε τα 450.0000 μάρκα σύμφωνα με την κατηγορία, στον Τάσο Μαντέλη. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Η συνήγορός του, όπως είπε, θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής.
Τέλος το δικαστήριο καταδίκασε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.
Και ύστερα ήρθαν... οι τρόικες, τα μνημόνια, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, ο ΕΝΦΙΑ. 

Τον ελάφρυναν τον Μαντέλη...έχει υποχρεώσεις....o άνθρωπος...

3 σχόλια:

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΙΤ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ...ΓΟΥΟΛΤ ΝΤΙΣΝΕΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Ο΄¨ΧΑΡΑ..

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαρη την εβγαλε το μαντροσκυλο του σημιτη...

Ahoy είπε...

Καλοοοοο!