Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Μαΐου 27, 2018

" Βολικό" βέτο του προέδρου Ματαρέλα στην "υποψηφιότητα" του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών.


"Δεν υπάρχει η Ευρώπη, μονάχα η Γερμανία που περιστοιχίζεται από φοβισμένες χώρες", έλεγε σε συνέντευξή του πριν από περίπου ένα χρόνο ο Σαβόνα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ.

"Η Γερμανία δεν έχει αλλάξει την οπτική της για την θέση που κατέχει στην Ευρώπη μετά το τέλος του ναζισμού παρότι εγκατέλειψε την ιδέα να την επιβάλλει στρατιωτικά. Τρεις φορές η Ιταλία βίωσε την επιρροή της γερμανικής κουλτούρας, η οποία καθόρισε την ιστορία της, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς με την Τριπλή Συμμαχία το 1882, το Γερμανο-Ιταλικό Σύμφωνο Φιλίας και Συμμαχίας (Χαλύβδινο Σύμφωνο) το 1939 και την Συνθήκη για την ΕΕ (την Συνθήκη του Μάαστριχτ) το 1992. Και είναι αλήθεια ότι κάθε φορά ήταν δική μας επιλογή. Πολύ πιθανό να μη διδασκόμαστε από τα λάθη μας".

Πάολο Σαβόνα


mattarella_savone_arthro

Ο Ιταλός πρόεδρος απέρριψε την επιλογή Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών - «Είχα χρέος να υπερασπίσω τις οικονομίες των Ιταλών» δικαιολόγησε την απόφασή του ο Ματαρέλα!  

Μετά την παραίτηση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο από την Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο τότε πρωθυπουργός και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι υποστήριξε την υποψηφιότητα Ματαρέλα για τη θέση του νέου Προέδρου της Ιταλίας .....

Χρωστά πολλά ο Ματαρέλα στο συνδικάτο. Είναι βολικό το βέτο τελικά; Έχουν κάποιον άλλον κρυμμένο; θα δούμε..

Αποτέλεσμα εικόνας για ματερο ρεντσι μερκελ τσιπρασ

Δεν υπάρχουν σχόλια: