Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2018

Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Χαιρέτισα τη συμφωνία γιατί επιλύει ένα χρονίζων πρόβλημα, όχι μόνο για τις δύο εμπλεκόμενες χώρες αλλά και για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.


«Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδος - ΠΓΔΜ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και επαίνεσε τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ για «αυτό το ιστορικό επίτευγμα».
Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απαιτεί η συμφωνία να ολοκληρωθεί


Σε συνέντευξη του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη ο κ. Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι « η θέση του ΝΑΤΟ να προσκαλέσει τα Σκόπια για να γίνουν μέλος της Συμμαχίας εξαρτάται από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και φυσικά από την ολοκλήρωση και πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας».

Ο κ Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι « To NATO έχει αποφασίσει από το 2008, από τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, στην οποία ήμουν παρών ως πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ότι μόλις το ονοματολογικό ζήτημα επιλυθεί μετά θα απευθύνουμε πρόσκληση. Εκείνη η απόφαση ακόμα ισχύει, αλλά φυσικά πρέπει να δούμε τη συμφωνία να ολοκληρώνεται και να υλοποιείται, κάτι που σημαίνει ότι θα επικυρωθεί και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έργο κυλάει πολύ ομαλά.Με απογοήτευσαν οι 300.Τα Σκόπια έπρεπε να ονομαστούν σκέτο "Μακεδόνια".Τι Βόρεια και πίτσες μπλε;

Αφου το ξεπουλάτε το όνομα κάντε το σωστά.Μισές δουλειές! Ούτε ένα σωστό ξεπούλημα δεν μπορούν να κάνουν.

Κάποια στιγμή θα είναι τέτοια η κατάρρευση που τα Λέο θα βγουν απο μόνα τους στο Σύνταγμα.

Η χώρα μπάζει απο παντού.Τα μνημόνια ήδη αρχίζουν να φαίνονται παιδική χαρά μπροστά στα εθνικά θέματα που άρχισαν να τρέχουν.

Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ "ΣΚΕΠΑΣΕΙ" ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...