Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2018

"Ο μόνος συντονισμός ήταν το περιπολικό της ΕΛΑΣ που έκοψε τον δρόμο στο 15ο χλμ... Μας εγκλώβισαν." «Μας άφησαν να καούμε σαν τα ποντίκια»Kαι εδώ ξανά το περιπολικό.....το "μυστήριο" περιπολικό...που οδήγησε τους οδηγούς στο μονοπάτι του θανάτου...που βραχυκύκλωσε την πυροσβεστική.

Θα τα πούμε αύριο όταν βρω χρόνο..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φυσική καταστροφή στον τόπο μας εκτός από τις τραγικές συνέπειες που έχει στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία, αναδεικνύει ή καλύτερα ξεσκεπάζει την ηλιθιότητα των αναπτυξιακών επιλογών μας.

Αυτή τη φορά, αυτή η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ξεσκεπάζει το παζλ διαχρονικών ατομικών και συλλογικών ευθυνών.

Κάποτε κατά την δεκαετία του ’90 είχα στην ευθύνη μου την εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Νέας Μάκρης, στον οποίο ανήκει διοικητικά και η πληγείσα περιοχή στο Μάτι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του Δήμου δεν μπορούσε να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης λόγω του δασικού της χαρακτήρα και μη οριοθετημένη ρεμάτων.

Είχα τότε δεχτεί τεράστιες πιέσεις και απειλές για να συμπεριλάβω στο σχέδιο και τους δασικούς θύλακες, μεταξύ των οποίων και της περιοχής στο Μάτι κάτι που προφανώς δεν έκανα.

Θυμάμαι ότι το ΓΠΣ Ν. Μάκρης εγκρίθηκε από το ΣτΕ μετά επαίνων… Σήμερα αναρωτιέμαι πόσες τροποποιήσεις του ΓΠΣ έγιναν έκτοτε… αν και πότε εντάχθηκε στο σχέδιο το Μάτι. Και αν έχει ενταχθεί άραγε με ποιες προϋποθέσεις και ποιες θυσίες έγινε…

Σήμερα αναρωτιέμαι πώς χρησιμοποιήθηκαν οι διάφοροι νόμοι περί τακτοποίησης ή και νομιμοποίησης αυθαίρετων σε περιοχές σαν το Μάτι όπου, εκτός των άλλων, δεν έχει υλοποιηθεί πολεοδομικός σχεδιασμός ακόμη κι αν υπάρχει καθώς πράξεις εφαρμογής σπάνια έχουν προχωρήσει και εγκριθεί.

Αναρωτιέμαι σήμερα γιατί σωπαίνουμε τελικά όταν αυθαίρετες κατοικίες και παντός είδους κατασκευές κτίζονται πάνω στο κύμα και αποκόπτουν την επικοινωνία με την ακτή…

Ανώνυμος είπε...


Δήμαρχος Πεντέλης: Από ένα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ στο Νταού ξεκίνησε η φωτιά

http://www.iefimerida.gr/news/433639/dimarhos-pentelis-apo-ena-kommeno-kalodio-tis-dei-sto-ntaoy-xekinise-i-fotia


Δόγμα του Σοκ και Δέους

Σύμφωνα με τους συντάκτες αυτού όπως το παρουσίασαν στην ειδική έκθεσή τους, βασικός στόχος του αποτελεί η παράλυση της θέλησης του αντιπάλου, η πλήρης σύγχυση αυτού και η αδυναμία στρατηγικής αντίστασης. Αυτό επιτυγχάνεται με ταχύτητα εφαρμογής και εξαιρετικά έντονη προπαγάνδα, ικανή να διαβάλλει το ηθικό

του αντιπάλου, έτσι ώστε να θεωρηθεί μάταιη η οποιαδήποτε αντίσταση. Αποτέλεσμα των παραπάνω βεβαιώνεται η ταχύτατη κατάληψη - κυριαρχία πεδίων ή ακόμα και αντίπαλων χωρών, ως σύγχρονη αντίληψη της στρατιωτικής τακτικής των ΗΠΑ.
Η Ταχεία κυριαρχία ως "σοκ και δέος", γράφουν, μπορεί να γίνει μια "επαναστατική αλλαγή", στη στρατιωτική τακτική των ΗΠΑ εκμεταλλευόμενη στο έπακρο όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, της πληροφορικής και του ηλεκτρονικού πολέμου.

Βασικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του δόγματος θεωρούνται:

1.η "σχεδόν ολική ή απόλυτη γνώση και κατανόηση των δυνάμεων του αντίπαλου, και του χώρου εμπλοκής
2.η "ταχύτητα και η επικαιρότητα" στην εφαρμογή του
3.η "επιχειρηματική λαμπρότητα" στην εκτέλεσή του και
4.ο απόλυτος (ή σχεδόν απόλυτος) "έλεγχος της διαχείρισης και εκτέλεσης του συνόλου των επιχειρήσεων στο χώρο εμπλοκής".

https://el.wikipedia.org/wiki/Σοκ_και_Δέος


Η Νέμεσις ως θεότητα προσωποποιούσε μαζί με άλλες (Θέμιδα, Ειμαρμένη κ.ο.κ.) την έννοια της δικαιοσύνης και αποκαθιστούσε την τάξη (της φύσης, της ανθρώπινης κοινωνίας, του κόσμου), όταν αυτή διασαλευόταν. Τότε τιμωρούσε την υπεροψία και την αλαζονεία των ανθρώπων (την ύβριν). Αν κάποιος αδικεί τους άλλους συνεχώς, και κάποια στιγμή η ίδια η ζωή του θέσει οδυνηρό φρένο στη στρεβλή πορεία του, τότε μιλάμε για «θεία δίκη».

https://el.wikipedia.org/wiki//Νέμεσις


ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΡΑΣΗ

"Η ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΜΠΛΟΚΗΣ"


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ.Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ Ή ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ)

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΥΤΙΚΟΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ ΤΡΩΓΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΧΛΙΔΑΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ.

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΔΙΗΝΕΚΗΗΗΗΗΗΗΗ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΙΗΝΕΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗ! ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ! ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ Ή ΣΕ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ


Υ.Γ.:There's a storm coming!

Ανώνυμος είπε...

Peri σε παρακαλώ σήκωσε το σχολιό μου για να θυμηθεί ο Διηνέκης πως υπάρχει το δόγμα "Σοκ και δέος" πέρα απο τα φλογοβόλα

Υ.Γ.:There's a storm coming!