Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Η Κροατία μετά τον αιματηρό εμφύλιο ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι σε ξένες πολυεθνικές!


Ο "θάνατος" της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή, δεν ήταν ένα φυσικό γεγονός ...Ήταν "δολοφονία". Δεν ήταν οι Κροάτες ή οι Σέρβοι ιδιόμορφοι, ώστε σε αυτήν την ιδιομορφία να οφείλεται ο ξαφνικός αυτός "θάνατος". Οι Κροάτες και οι Σέρβοι δεν διαφέρουν από τους Πρώσους ή από τους Βαυαρούς. Όσο εύκολα έγινε μακελειό μεταξύ Κροατών και Σέρβων, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να προκληθεί κάτι ανάλογο και μεταξύ Βαυαρών και Πρώσων ...Όρεξη και χρήμα να υπάρχει. Αυτή η όρεξη και το χρήμα υπήρχε προφανώς για τη Γιουγκοσλαβία. Πολλοί ήθελαν τον "θάνατό" της, γιατί ήταν πραγματικά ισχυρή και τους απειλούσε. Την ίδια τη Γερμανία μπορούσε να την απειλήσει ακόμα και με οικονομική καταστροφή σε περίπτωση που άλλαζε ο μεταψυχροπολεμικός σχεδιασμός, χωρίς να υπάρξει έλεγχος των μεταφορών.
 
Όμως, δυστυχώς για τους Γιουγκοσλάβους, δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις άλλοι αποφασίζουν ποιοι θα εμφανίζονται "σταθεροί" και ποιοι θα "αποσταθεροποιούνται". Το θέμα είναι ότι η Γιουγκοσλαβία εκείνης της εποχής διέθετε όλα τα προσόντα, τα οποία θα της επέτρεπαν να γίνει "εγγυητής" της ομαλής και απροβλημάτιστης "τροφοδοσίας" της Ευρώπης με τα προϊόντα της Ανατολής. Διέθετε όλα τα προσόντα να "κονομήσει" μαζί με την Ελλάδα ό,τι στις τελευταίες δεκαετίες κέρδισε η Ολλανδία ή η Γερμανία εξαιτίας των μεταφορών. Όμως, το κυριότερο πλεονέκτημα της Γιουγκοσλαβίας —σε σχέση με τη Γερμανία εκείνης της εποχής— ήταν ότι διέθετε τα πάντα, χωρίς να έχει χρέη.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/01/o-agnostos-polemos.html

2 σχόλια:

Διηνέκης είπε...

Ας πρόσεχαν.
Όταν η Γιουγκοσλαβία ήταν ενιαία, ήταν όλοι κύριοι.
Μετά, τους έφταιξαν οι Σέρβοι...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΚΛΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ , ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Μ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΛΗΘΙΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ , Ο ΒΙΑΙΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΒΑΘΥ ΤΡΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ ΓΕΝΙΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ , ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΛΠ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΡΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ . ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΕΛΕΙΨΗ ΣΩΣΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΕΙ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ , ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΑ ----ΚΤ-----