Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2018

Το μεγάλο φαγοπότι...

 Ο Νίκος Χσαπόπουλος αποφάσισε να μιλήσει γι΄αυτά που γνωρίζει η δημοσιογραφική πιάτσα αλλά τα καταπίνει επειδή μάλλον τα θεωρεί αυτονόητα. Ο Νίκος παραμένει 45 χρόνια ρεπόρτερ οπότε πολύ δύσκολα πλέον θα αλλάξει. Στο συναρπαστικό βιβλίο του «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο έχει καταγράψει ιστορικά στιγμιότυπα από το 1975 μέχρι και σήμερα καθώς και πολλές οδυνηρές αλήθειες!
ΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΡΟΥΒΑ  ΑΡΧΙΣΕ  ΝΑ  ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Αλλά ας πάρουμε μια γεύση..

 Ένα μεγάλο life style ξέφρενο φαγοπότι μοιάζει να έχει ξεσπάσει παντού και ειδικά στην εξουσία. Κάθε λογής. Ο Νίκος Χασαπόπουλος θυμάται: «…Είχαν πέσει στην αντίληψή μου πονηρές κινήσεις πολιτικών, αρχηγών κομμάτων και πρωθυπουργών σε πονηρά ραντεβού. Αλλά βέβαια αυτά δεν περνούσαν στην εφημερίδα. Ούτε κι εγώ όμως ήθελα να σκανδαλοθηρήσω. Βεβαίως γνώριζα καλά και τις συνοδείες των πολιτικών στα διάφορα ταξίδια, νόμιμες και παράνομες. Γυναίκα υπουργού ζήτησε να πάμε στη Ρώμη με C-130. Με παραξένεψε γιατί να πετάξουμε με αυτό το άβολο και ενεργοβόρο αεροπλάνο ενώ είχαμε τρία κυβερνητικά αεροπλάνα στη διάθεση της κυβέρνησης. Ρωτάω τον υπουργό «Γιατί πάμε με C-130» και μου απάντησε «Για οικονομία». Τον κοίταξα περίεργα. Σίγουρα κάτι άλλο συνέβαινε. Το έμαθα όταν φεύγαμε πια από τη Ρώμη. Η γυναίκα του υπουργού με τη βοήθεια της γραμματέως του φόρτωσαν στο C-130, που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, ολόκληρη οικοσκευή: έπιπλα, κρεβατοκάμαρα, ψυγείο SMEG από τα πιο ακριβά. 

Ως αχθοφόρους είχαν πάρει Ιταλούς φαντάρους. Ποιος άραγε ήταν ο υπουργός; Τελευταίως μπαινοβγαίνει στον ανακριτή και έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το «πόθεν έσχες» του και απόκρυψη χρημάτων…».

https://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: