Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Φαιντανύλη, το ναρκωτικό που μπορεί να σκοτώσει με μια ανάσα. 50 ως 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη η φαιντανύλη που είναι αρκετά διαδομένη στην Αμερική.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο πιο σοβαρό περιστατικό, είπε ο Ρόζενσταϊν, ένας αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε μια άγνωστη λευκή σκόνη. Φόρεσε γάντια και μάσκα για να την πιάσει, όταν όμως επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα ένας συνάδελφος του είπε ότι είχε σκονιστεί στον ώμο. Την τίναξε με το χέρι, και περίπου μια ώρα μετά κατέρρευσε.  Για να συνέλθει χρειάστηκε τέσσερις ενέσεις με ναλοξόνη, ένα αντίδοτο των οπιοειδών.  Η DEA έχει πλέον εκδώσει οδηγίες για την προστασία αστυνομικών: πρέπει να φορούν μάσκα, γάντια, γυαλιά προστασίας, και να έχουν πάντα μαζί τους ναλοξόνη. Τα αστυνομικά σκυλιά είναι επίσης ευάλωτα.  Αύξηση θανάτων των χρηστών  Όσον αφορά τις επιπτώσεις της φαιντανύλης στους ίδιους τους χρήστες ναρκωτικών, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι οι θάνατοι από συνθετικά οπιοειδή σαν την φαιντανύλη αυξήθηκαν κατά 72% από το 2014 στο 2015.  Επίσημα νούμερα για το έτος 2016 δεν υπάρχουν, ωστόσο προκαταρκτικά στοιχεία που επικαλέστηκε η DEA δείχνουν ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση οποιουδήποτε ναρκωτικού αυξήθηκαν κατά 20% φθάνοντας στους 60.000 νεκρούς.Έπαιξε εξάλλου ρόλο στον θάνατο του Prince και του Μάικλ Τζάκσον -σε περίπτωση υπερβολικής δόσης, ο χρήστης πεθαίνει από καταστολή της καρδιάς και των πνευμόνων, όπως συμβαίνει και με την υπερβολική δόση ηρωίνης, αλλά με πολύ μικρότερη ποσότητα.

Σε 
ομιλία του προς τους εργαζομένους της υπηρεσίας την περασμένη εβδομάδα, ο Ροντ Ρόζενσταϊν, ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών DEA, προειδοποίησε τους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συναντούν λευκές σκόνες στη διάρκεια ερευνών.

«Μόλις δύο milligram φαιντανύλης -το αντίστοιχο μερικών κόκκων επιτραπέζιου αλατιού- μπορούν να προκαλέσουν θάνατο» είπε. «Το πρόβλημα δεν είναι υποθετικό. Αστυνομικοί έχουν ήδη εκτεθεί σε φαιντανύλη στο Νιου Τζέρσεϊ, την Τζόρτζια και το Κονέκτικατ».

Στο πιο σοβαρό περιστατικό, είπε ο Ρόζενσταϊν, ένας αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε μια άγνωστη λευκή σκόνη. Φόρεσε γάντια και μάσκα για να την πιάσει, όταν όμως επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα ένας συνάδελφος του είπε ότι είχε σκονιστεί στον ώμο. Την τίναξε με το χέρι, και περίπου μια ώρα μετά κατέρρευσε.

Για να συνέλθει χρειάστηκε τέσσερις ενέσεις με ναλοξόνη, ένα αντίδοτο των οπιοειδών.

Η DEA έχει πλέον εκδώσει 
οδηγίες για την προστασία αστυνομικών: πρέπει να φορούν μάσκα, γάντια, γυαλιά προστασίας, και να έχουν πάντα μαζί τους ναλοξόνη. Τα αστυνομικά σκυλιά είναι επίσης ευάλωτα.

Αύξηση θανάτων των χρηστών

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της φαιντανύλης στους ίδιους τους χρήστες ναρκωτικών, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι οι θάνατοι από συνθετικά οπιοειδή σαν την φαιντανύλη αυξήθηκαν κατά 72% από το 2014 στο 2015.

Επίσημα νούμερα για το έτος 2016 δεν υπάρχουν, ωστόσο προκαταρκτικά στοιχεία που επικαλέστηκε η DEA δείχνουν ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση οποιουδήποτε ναρκωτικού αυξήθηκαν κατά 20% φθάνοντας στους 60.000 νεκρούς.

www.tovima.gr/

1 σχόλιο:

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΖΑΚΗΣ Η ΡΟΖΕΝΣΤΑΙΝ ΤΗΣ ΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ,ΔΗΛ.ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑ ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ....ΑΠΑΠΑΑΠΑ.Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΛΕΙΝΗ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ Ο ΑΑΡΩΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ..ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ....