Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2018

Η κυβέρνηση της καταστροφής, της φρενοβλαβούς ληστείας του ελληνικού λαού και της ολοκληρωτικής αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται ότι το διασκεδάζει...

ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ


Η καρδιά του Νίκου Καρδασιλάρη δεν άντεξε. Ο επιχειρηματίας που μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε απ' την κορυφή στην αγορά ξηρού καρπού στα χαμηλά, αναγκαζόμενος με τα τρία αδέλφια του να παραδώσει στους πιστωτές την Cardico, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη από ανακοπή.
cardico

Με την εταιρεία του, την Cardico, στα χρόνια της ευημερίας είχε φθάσει να ελέγχει το 70% της αγοράς και είχε χαρακτηριστεί «Βασιλιάς των Ξηρών Καρπών». 

Ωστόσο η κρίση και τα συσσωρευμένα χρέη τον οδήγησαν στο να χάσει την Cardico ακόμη και το σπίτι του στη Βουλή. Ο ίδιος μάλιστα, είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο.  

Στην Ελλάδα των μνημονίων δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να μην χρωστά...άγχος και στεναχώρια πάνε πακέτο. Λίγο να σε πάρει από κάτω επαγγελματικά, να κάνεις μια λάθος κίνηση και τα βλέπεις όλα. Έχουμε πλεόνασμα...έχουμε ανάπτυξη...είναι τραγωδία ολόκληρη η χώρα.

Eδώ δεν υπάρχει το περιβόητο άρθρο 99

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΕΛΙ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΙΣΟΥ ΩΡΑΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ-ΑΙΩΝΩΝ; 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ!
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ 'ΣΕΝΑ PERI!


Οι γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας ! Το επιβεβαίωσαν και οι 163 οικονομικοί μεγαλοδοσίλογοι της ένοπλης κατοχής του Γ' Ράιχ

Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.
Τα ονόματα των 163 οικονομικών μεγαλοδοσιλόγων της Κατοχής

-Καρδασιλάρη Υιοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2013/11/163.html


Ο κ. Καρδασιλάρης έχει πίσω του μια οικογενειακή παράδοση περίπου 150 ετών που ξεκινά από τη Χίο το 1860, έχει επίσης αρκετές ενδοοικογενειακές περιπέτειες
και διαμάχες, ιστορίες από την Κατοχή καθώς και μια πυρκαϊά στις εγκαταστάσεις στο Ρουφ, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως,
αλλά όχι μόνο δεν έβλαψε την εταιρεία, αντίθετα την ωφέλησε με τα υψηλά ασφάλιστρα που εισέπραξε τόσο για το εμπόρευμα όσο και για το κτίριο.Το 2003 εκδηλώνεται η περιβόητη πυρκαϊά που καταστρέφει όλο τον πάγιο εξοπλισμό αλλά και τα αποθέματα των εγκαταστάσεων, με συνολική ζημιά γύρω στα 6,5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος εισπράττει μέχρι κεραίας τα ασφάλιστρα που δικαιούται, ενώ πολλοί ανταγωνιστές αμφισβητούν έντονα το ότι την ώρα της πυρκαϊάς υπήρχαν αποθέματα ύψους 5 εκατ. ευρώ στις αποθήκες, κάνοντας λόγο για πολύ λιγότερα. Η ουσία είναι ότι με τα χρήματα που εισέπραξε η εταιρεία σύντομα ανήγειρε υπερσύγχρονο εργοστάσιο σε έκταση 85 στρεμμάτων κοντά στον κόμβο Σχηματαρίου. Λεπτομέρεια: στο εργοστάσιο οι εργάτες είναι σχεδόν αποκλειστικά Πακιστανοί και Ινδοί. Βλέπετε, το χαμηλό κόστος πάνω από όλα.


Ξαφνικά περίπου το 20% της εταιρείας περνάει στα χέρια μεγάλων ξένων επενδυτών, οι οποίοι στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης προσπαθούν να προφέρουν σωστά το δύσκολο όνομα «Καρδασιλάρης» το οποίο προφανώς έχει τουρκική ρίζα - από τη λέξη kardas που σημαίνει αδελφός!

Την ίδια εποχή όπου πολλοί έλληνες τραπεζίτες σκέφτονται να αγοράσουν τη μετοχή, κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες σύμφωνα με τις οποίες δύο παγκόσμιοι κολοσσοί των αναψυκτικών, των ποτών και των τροφίμων, η PepsiCo και η Coca-Cola, επιθυμούν να αγοράσουν ολόκληρη την εταιρεία και θα κάνουν προσφορά, που ποτέ δεν έγινε. Ο ίδιος ο κ. Καρδασιλάρης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν έχει σχέση με την πληροφορία, την οποία πάντως δεν διέψευσε τότε επίσημα. Τραπεζικοί κύκλοι όμως επέμεναν ότι όλη αυτή η φημολογία ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να ανεβεί η τιμή της μετοχής, «κάτι το οποίο αργότερα ο Καρδασιλάρης το πλήρωσε στο ταμπλό» όπως προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Η ουσία είναι πάντως ότι από τα μέσα του 2006, η ίδια παγκοσμιοποίηση που επέτρεψε στον κ. Καρδασιλάρη να εισάγει φθηνή πρώτη ύλη από την Τουρκία και να χρησιμοποιεί πακιστανούς εργάτες για οικονομικούς λόγους, αυτή ακριβώς του δημιούργησε μέγα πρόβλημα με τη διεθνή κατάρρευση της τιμής αμυγδαλόψιχας, μειώνοντας σοβαρά τις πωλήσεις του και τον ανάγκασε να πουλάει σήμερα ακίνητα και συμμετοχές για να ξεπληρώσει τα δάνειά του.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=184364

Υ.Γ.:There's a storm coming!

, είπε...

7:41 π.μ.

Δεν γνώριζα ότι ήταν δωσίλογοι της κατοχής...

ευχαριστώ

peri